Çankırı'da yoğun bayram trafiğine 'Cayrokopter' ile havadan denetim

Çankırı'da yoğun bayram trafiğine 'Cayrokopter' ile havadan denetim

Kurban Bayramı nedeniyle bölgede yaşanan yoğun trafik nedeniyle İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarmasınca Çankırı-Çorum devlet karayolu Aşağıovacık mevkiinde 10.00-11.00 saatleri arasında 'Cayrokopter' ile havadan trafik denetimi gerçekleştirildi.

DOKUZ günlük Kurban Bayramı tatilinin ilk gününde, Çankırı dışında yaşayan gurbetçilerin ata topraklarına gerçekleştirdikleri ziyaret nedeniyle bölgeden yoğunlaşan karayolu trafiği ile ilgili ilgililerin aldıkları tedbirler aralıksız devam etmekte. Trafik kazalarını en aza indirme amacıyla gerçekleştirilen 'yoğun denetimler'e 'havadan denetim' de eklendi.

Konuyla ilgili olarak Çankırı İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan basın açıklaması şöyle:

"Cumhurbaşkanlığınca hayata geçirilen Karayolları trafik güvenliği eylem planı ve strateji belgesinde geçen '2021-2030 yılları arası trafik kazalarının yüzde 50 azaltılması ve 2050 yılına kadar trafik kazası sonucu meydana gelen can kayıplarının sıfırlanması' hedefi ve 2023 yılı Kurban Bayramı tedbirleri kapsamında Çankırı İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarmasınca Çankırı-Çorum devlet karayolu 21.Km. Aşağıovacık mevkiinde 10:00-11:00 saatleri arasında, Jandarma Genel Komutanlığının envanterine yeni katılan CAYROKOPTER ile 'Havadan Trafik Denetimi' icra edilmiştir. Denetimde (142) araç kontrol edilmiştir. Trafik kazalarını azaltmak maksadıyla Cayrokopter ile havadan trafik denetimleri yıl sonuna kadar devam edecektir."

cankiri-havadan-trafik-denetimi-resim-055.jpg

ihbar-hatti-sozcu-18-resim-01.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler