Çankırı'da Yunus timinden 16 yaşındaki gence orantısız güç kullanımı!

Çankırı'da Yunus timinden 16 yaşındaki gence orantısız güç kullanımı!

Çankırı şehir merkezinde görev yapan Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı 'yunus' ekipleri, ehliyetsiz motosiklet kullanan 16 yaşındaki Y.A'ya orantısız güç kullanarak bir bacağının alçıya alınması ile sonuçlandı.

Edinilen bilgilere göre geride bıraktığımız Cumartesi günü Buğdaypazarı Mahallesi Ünür Sokakta saat 17:30 sularında meydana gelen olay, yeni bir 'polis şiddeti'ni yaşattı.

16 Yaşındaki lise öğrencisi Y.A, babasına ait motosikleti şehir içerisinde ehliyetsiz olarak kullanırken Ünür Sokak'ta Çankırı Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Yunus ekibinden 2 polis memuru ile karşılaştı. Ehliyeti olmadığı için polis ekibinden kaçmaya çalışan Y.A, sonrasında bacaklarının alçıya alınmasına kadar giden süreçte başına gelenleri şöyle anlattı:

cankiri-yunus-timleri-orantisiz-guc-kullanimi-resim-09.jpg

"Yunus polisleri bana dur ihtarında bulundular. Benim de ehliyetim olmadığı için motosikleti bıraktım ve yaya olarak yukarı doğru koşmaya başladım. Sonrasında sağ ve sol tarafımda birer polis beni yaya olarak sıkıştırdılar. Kalıplı bir polis jop çekti ve bana; 'Avradını si....., a.... koyduğumun p... diyerek sağ bacağıma üç kere jop vurdu. Diğer polis de koltuğunun altına boynumu sıkıştırdı. Ben 'bırak' dedim fakat o bırakmadı. Sonra kolumu arkaya doğru büktü ve beni motorun yanına kadar götürdü. Orada TC numaramı ve adımı söyledikten sonra kolumu bıraktı. Ben oradaki polislere hitaben; 'Abi bana bişeyle vurdunuz' dedim. İçlerinden birisi bana; 'İstersen gidip şikayetçi olabilirsin' dedi. Sonra olay yerine trafik polisi ve çekici geldi. Ehliyetsiz motosiklet kullandığım için idari işle yapıldı. Sonrasında hastaneye gittim."

whatsapp-image-2021-09-14-at-14-18-42.jpeg

OLAYA KARIŞAN POLİSLER HAKKINDA ADLİ SORUŞTURMA AÇILDI

Öte yandan 16 yaşındaki lise öğrencisi Y.A'ya jopla ayaklarına vurarak sağ ayağında çatlağa neden olan polis memuru ve ekip arkadaşı hakkında yapılan şikayet sonucu Cumhuriyet Savcılığınca 'adli soruşturma' açıldı. Haber yayına hazırlanana kadar Çankırı Emniyet Genel Müdürlüğü'nden konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
36 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler