Çankırı'da yurt inşaatında göçük: 2 işçi hayatını kaybetti

Çankırı'da yurt inşaatında göçük: 2 işçi hayatını kaybetti

Saat 11.20 dolaylarında meydana gelen göçük altında kalan 2 işçi hastanede yaşamını yitirdi.

Çankırı Süleyman Demirel Fen Lisesi'ne yapılan ek pansiyon inşaatında meydana gelen göçük nedeniyle 2 işçi yaşamını yitirdi.

Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği ilk bilgilere göre Süleyman Demirel Fen Lisesi arkasında yapımı süren 300 kişilik pansiyon inşaatında bugün saat 11.20 dolaylarında meydana gelen göçük sonucu 2 işçi yaşamını yitirdi.

İnşaat alanında kanalizasyon bağlantısı yapan Ramazan Duman (50) ve Adem Akbulut (50), toprak yığınının kayması sonucu göçük altında kaldılar.  Arkadaşlarının yardımıyla göçük altından çıkarılan Duman ve Akbulut'a ilk müdahale olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından yapıldı. Çankırı Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Duman ve Akbulut'un kurtarılamayarak vefat ettikleri öğrenildi.

Yaşamını yitiren Adem Akbulut'un Merkez'e bağlı Alaçat köyünden olduğu bildirildi.

cankiri-suleyman-demirel-fen-lisesi-gocuk-2-isci-can-verdi-resim-04.jpg

MÜTEAHHİT FİRMA ÇANKIRI'DA 2 İNŞAAT DAHA YAPIYOR
Öte yandan pansiyon inşaatını yapan Genpa İnşaat firması, halen Korgun'da yapımı sürdürülen hükümet konağı ile ikinci kez ihale edilen Çankırı Emniyet Müdürlüğü binasının inşaatını yapmakta olduğu öğrenildi.

BU OLAY KAZA DEĞİL, ADETA CİNAYET!

cankiri-cukur-resim-04.jpg

Olay yerinden ilk görüntülere bakıldığında, 2 işçinin ölümü ile sonuçlanan ve adına 'iş kazası' denilen durum adeta 'cinayet mahalli' olarak görülmekte.

Kanalizasyon bağlantısı için çalışan hafriyat ekibinin inşaat alanına olan yakınlığı gözönüne alındığında perdeleme çalışmasının olmaması önemli bir eksiklik. 

Ayrıntılar geliyor...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler