Çankırı'daki 'konut' sıkıntısı Üniversiteli'yi fena vurdu

Çankırı'daki 'konut' sıkıntısı Üniversiteli'yi fena vurdu

Geçmiş yıllardan bu yana gerek yerel yönetimin gerekse iktidarın Çankırı'daki yanlış uygulamaları sonucu ortaya çıkan 'konut ihtiyacı', bugünlerde üniversite eğitimi nedeniyle bu şehri seçen öğrenciler için adeta 'kâbus' haline dönüştü.

ENİVERSİTE eğitimi alabilme şansı bulan ve elde ettikleri fırsatı Çankırı Karatekin Üniversitesi'nin farklı bölümlerini tercih ederek sürdürebilme gayretine giren adayların şehir merkezinde yurt ve konut ihtiyaçlarını karşılamada yaşanılan sıkıntılar bugün için en üst sınıra ulaşmış durumda.

Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği bilgilere göre; Bugün için başta mezuniyet olmak üzere çeşitli nedenlerle Karatekin Üniversitesi'nden ayrılanların sayısı 2 bin dolayında iken, yeni sınav ve yerleştirme ile Çankırı'yı tercih eden 4 bin yeni üniversite öğrencisi karşımıza 2 bin dolayındaki kız-erkek karışık genç insanımızın yurt ve barınma ihtiyacının karşılanması gibi bir sorunu getirmekte.

VALİ AYAZ'IN EN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDESİ

Edinilen bilgilere göre hafta başında Çankırı Valisi Abdullah Ayaz'ın başkanlığında Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen ve ilgili birim müdürlerinin katıldığı bir toplantı ile 'sorunun çözümü' konusunda acil bir toplantı yapıldı. Ortaya konulan öneriler arasında şehir merkezindeki 3 otelin belirli bir sayıdaki odalarını öğrencilere açmaları istenildi. Otel yöneticileri ile yapılan görüşmelerden olumlu sonuç alındığı ve projenin uygulamaya geçeceği öğrenildi.

Vali Ayaz'ın özellikle Eldivan ilçesinde bulunan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu'nu tercih eden yeni öğrenciler için yeterli altyapı olmaması nedeniyle acil ihtiyaç durumuna gelen yurt ve konut sorununu çözme yolunda büyük gayretler sarfettiği de gelen bilgiler arasında.

SERHAT UYSAL: ÇANKIRI'DA KİRALIK KONUT YOK!

serhat-uysal-cankiri-resim-08.jpg

Çankırı'da bugün için emlak sektöründe yaşanılan olumlu-olumsuz gelişmeleri öğrenme adına sektörün önemli isimlerinden Çankırı Emlak sahibi-yöneticisi Serhat Uysal'dan aldığımız bilgiler gerçeği tüm çıplaklığı ile önümüze koymakta. "Başta şehre tayin olan kamu görevlileri, yeni evlenenler ve üniversite öğrencilerinin toplamda 100'ü bulan 'kiralık daire' taleplerinden 1 tanesini dahi karşılayamadıklarını" dile getiren Serhat Uysal şunları söyledi:

"Çankırı'da konut sıkıntısı had safhada. Bugün için benim 100'e yakın müşterim 'kiralık konut' talebinde bulunmuşken benim kendilerine sunacağım 1 daire dahi yok! Bunun yanısıra oturulabilecek bir dairenin aylık kira ücreti de en düşük 2 bin 500 lira. Son günlerde öğrenci ya da onların ailelerinden gelen talepleri karşılayamıyoruz. Evi bulsak eşyalı daire 3 bin 500-4 bin arası. Komisyon, depozito derken toplam rakamlar 10-12 bin lirayı buluyor. Özel yurtlar da kişi başı ortalama 4 bin lira civarında. Başta öğrenci velisi olmak üzere üniversite öğrencilerimize kolaylıklar dilemekten başka bir sözüm olamaz."

Ayrıntılar geliyor...

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
33 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler