Çankırıdan Bakan Eroğlu geldi geçti

Çankırı'dan Bakan Eroğlu geldi geçti

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Çankırı'da incelemelerde bulundu ve önümüzdeki dönemde yapılacak hizmetlerin müjdesini verdi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu çeşitli inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere Çankırı'ya geldi ve ziyaretlerini tamamlayarak Ankara'ya döndü.

BAKAN EROĞLU'NUN  ZİYARETİNDEN KARELER - TIKLA

Çankırı'ya müsteşar ve genel müdürleriyle birlikte gelen Bakan Eroğlu'nu, bölge milletvekilleri İdris Şahin ve Hüseyin Filiz ile birlikte Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Belediye Başkanı İrfan Dinç, Ak Parti İl Başkanı Salim Çivitcioğlu, Ilgaz Belediye Başkanı Cevdet Çetin ile şube müdürleri ve vatandaşlar karşıladı.

İLK ZİYARET VALİLİK MAKAMINA

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan makamında Eroğlu'na, bakanlığının Çankırı'daki çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Çankırı'nın kendisi için önemli olduğunu ifade eden Eroğlu, Güldürcek Barajı ile Çankırı'nın 2060 yılına kadar olan su ihtiyacının karşılandığını söyledi. Bakan, yapılan arıtma tesisleri ile birlikte 250 bin kişiye su verilebileceğini ve istenildiği takdirde bu sayının 500 bine çıkarılabileceğini ifade etti.

Orman Genel Müdürlüğünün çalışmalarına da değinen Bakan Eroğlu, artık orman işletme müdürlüklerinin genel müdürlük gibi çalışacağını belirterek, "Bundan böyle bütün orman işletme müdürlükleri orman bakım ve işletmesinin yanı sıra orman köylülerine destek ve mera ıslahı yapacak. Yani buradaki her bir işletme müdürlüğümüz küçük birer genel müdürlük gibi çalışacak. Erozyon ve toprak muhafaza çalışmaları bizim orman işletmelerimizce yapılacak" dedi.

Hükümetin çalışmalarına da değinen Eroğlu, "Hükümetimiz döneminde Çankırı artık unutulmuş şehir olmaktan kurtuldu." dedi. Valilik ziyaretinin ardından Vali Vahdettin Özcan, Bakan Eroğlu'na ahi-mahi Bebek figürü ve İnandık vazosu hediye etti.

BELEDİYE BAŞKANI DİNÇ'E MAKAMINDA ZİYARET

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Çankırı'daki incelemeler kapsamında Belediye Başkanlığı'nı da ziyaret etti. Belediye'ye gelişinde Başkan İrfan Dinç, meclis üyeleri ve birim müdürleri tarafından karşılanan Bakan Eroğlu'na başkanlık makamında İrfan Dinç tarafından bakanlıktan talep edilen konularla ilgili bir dosya sunuldu ve özellikle içme suyu ve katı atık projelerinin tamamlanması noktasında önemli katkılarından dolayı teşekkür etti.

Bakan Veysel Eroğlu Ahlat köyündeki doğaya keklik salımı ile programına devam etti. Çankırı Büyük Otel'deki koordinasyon toplantısının ardından programı sona eren Bakan Eroğlu, Ankara'da meydana gelen saldırıda hayatını kaybedenlere rahmet, yaralananlara şifa diledi.

BAKAN EROĞLU'NUN ZİYARETİNDEN ÇANKIRI'YA KALANLAR

- Acıçay dere ıslahı ve Esentepe köprüsü yapılacak.

- Tatlıçayın duvarları ve zemini Çankırı Belediyesinin projesi dahilinde eksiksi gerçekleştirilecek.

- Çankırı merkezde 150 dönüm ağaçlandırma - orman tesisi.

- Kızılırmak ve merkez köylerine Saraycık içmesuyu grubuna, Güldürcek içmesuyu kapsamında su verilmesi yönünde çalışmaların başlaması.

- Kurşunlu- Köpürlü köyünde projelendirilen Kızlaryolu barajı 2012 ya d 2013 yılında temeli atılacak,

- Akhasan barajı sulama ihalesi yapılacak.

- Pınarlı-Koyunbaba sulamaları tamamlanacak.

- 2011 yılı Kasım ayı içerisinde yaklaşık 12 göletin temel atma törenleri gerçekleştirilecek.

Belirtilen yatırım projeleri ve diğer çalışmalar kapsamında Çankırı'ya önümüzdeki yıl içerisinde yaklaşık 150 milyon tl'lik bir yatırım gerçekleştirilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler