Çankırı/Ilgaz'da müftülüğün yatılı Kur'an Kursu'nda corona patlaması!

Çankırı/Ilgaz'da müftülüğün yatılı Kur'an Kursu'nda corona patlaması!

Edinilen son dakika bilgisine göre Ilgaz Müftülüğünce açılan yatılı Hafızlık Kursu'nda dini eğitim alan 25 öğrenciden 7'sinde corona virüs testleri pozitif çıktı. Öğrencilere corona virüsünün kurs öğretmeni Kadir G.'den bulaştığı iddia ediliyor.

Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği bilgilere göre; Ilgaz'da ilçe müftülüğünce 15 Haziran'da açılan 'Yatılı Hafızlık Kursu'nda dini eğitim alan 25 öğrenciden 7'sine yapılan corona virüs (Covid-19) testleri pozitif çıktı. Öğrencilere virüsü bulaştıranın ise, Yozgat'ın Yerköy ilçesinde bir nişan törenine katıldığı iddia edilen kurs hocası Kadir G.

Testleri pozitif çıkan yatılı hafızlık kursu öğrencilerinin ve kurs hocası Kadir G.'nin Ilgaz Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındığı öğrenilirken, Çankırı İl Müftülüğü'nün yaşanan gelişmelerle ilgili bilgisinin olmadığı da öğrenildi.

OKULLAR TATİL! ÜNİVERSİTELER UZAKTAN EĞİTİM VERİYOR
LAKİN GEL GÖR Kİ DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI BÖYLESİ BİR KURS AÇABİLİYOR!
Dünyayı saran coronavirüs (Covid-19) mikrobunun ölümcül etkileri tüm hızıyla ülkemizde de devam ederken, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın coronavirüsle mücadelede belirlenen normalleşme takvimi kapsamında kademeli olarak 15 Haziran-27 Haziran tarihleri arasında böylesi bir organizasyona girmesi hayli düşündürücü.

Neden derseniz;

- Milli Eğitim Bakanlığı ilk-orta eğitimi erken kapatmışken

- Üniversitelerin tamamı uzaktan eğitime geçmişken

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ülkenin dört bir yanında kendisine bağlı İl Müftülükleri aracılığıyla böylesi bir organizasyona girişmiş olması ve 12-16 yaş arasındaki çocuklarımızı coronavirüs mikrobu ile başbaşa bırakması hiç de normal değil.

Temennimiz coronavirüs mikrobuyla tanışmış 7 evladımızın biran önce sağlıklarına kavuşarak başta aileleri olmak üzere bizleri sevindirmesi...

Sorumsuz kurs öğretmeni Kadir G.'ye gelince... Böylesi bir görevde olmasına karşın, pandemi günlerinde toplu bir nişan törenine katılma amacıyla Ilgaz'dan Yozgat/Yerköy'e seyahat etmesi ve akabinde kendisine bulaşmış olan mikrobu herhangi bir 'karantina' süreci uygulamadan 'dini eğitim' alan çocuklarımıza bulaştırması...

Üzülerek belirtelim ki yaşanan durum karşısında kurs hocası Kadir G.'nin davranışı hiç de affedilir bir hata olarak karşımızda durmamakta...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler