Çankırı/Ilgaz'da yatılı Kur'an Kursu'nda iki Covid-19 vakası

Çankırı/Ilgaz'da yatılı Kur'an Kursu'nda iki Covid-19 vakası

Milli Eğitim'de pandemi nedeniyle kapalı tutulan okullara karşın, eğitime ara verilmeyen Diyanet'e bağlı Kur'an Kursları'nda Covid-19 salgını kendisini gösterdi. Ilgaz'da hizmet veren Kur'an Kursu'nda iki görevlinin testi pozitif çıktı.

Edinilen son dakika bilgisine göre; geride bıraktığımız Ekim ayının ikinci haftasında Ilgaz'da açılışı yapılan yatılı Muharrem Vasfiye Yeşiloğlu Kur'an Kursu'nda görevli iki din hocasının Covid-19 testleri pozitif çıktı.

Yatılı Kur'an Kursu'nda yaklaşık 30 öğrencinin eğitim aldığı öğrenilirken, din hocalarında görülen koronavirüs sonrası tüm öğrencilere test yapıldığı ve sonuçların da önümüzdeki 24 saat içerisinde açıklanacağı öğrenildii.

OKULLAR KAPALIYKEN KUR'AN KURSLARI NEDEN AÇIK?
Yatılı Kur'an Kursu'nda ortaya çıkan bu olay akıllara şu soruyu da getirdi:

- Pandemi süreci nedeniyle MEB'e bağlı okullar kapalıyken Diyanet'e bağlı yatılı Kur'an Kursları'nın açık olması tuhaf değil mi?

Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği bilgilere göre Diyanet İşleri Başkanlığı yatılı Kur'an Kursları'nın açık ya da kapalı kalması kararını il müftülüklerinin inisiyatifine bırakmış! Bu da oldukça tartışmalı bir durum.

Sadece Çankırı'da değil tüm ülke genelinde koronavirüs salgınının bir hayli yaygın olduğunu gözönüne aldığımızda yaşanan durum bir hayli absürt!

ŞEHRİN VALİSİ KUSURA BAKMAYIN AMA İŞ YİNE SİZE DÜŞÜYOR!

Ayrıntılar geliyor...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler