"Çankırılı" Boris Johnson'la Twitter'da TT oldu

"Çankırılı" Boris Johnson'la Twitter'da TT oldu

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Rusya'nın Ukrayna'ya müdahalesi sonrasında yaptığı "Büyük Britanya, Rusya'yı dünya ekonomisinden silecek" açıklamasıyla "Çankırılı"yı Twitter'da trend topic yaptı.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın kökeni, Çankırı'nın Orta ilçesine bağlı 150 haneli Kalfat köyüne uzanıyor. Damat Ferit Paşa hükümetlerinde Maarif ve Dahiliye nazırlığı yapan Ali Kemal'ın babası Hacı Ahmet Rıza Efendi, 1813 yılında Kalfat köyünde dünyaya geldi. Hacı Ahmet Rıza Efendi'nin oğlu Ali Kemal'in torununun torunu olan Boris Johnson'ın bugün İngiltere'de gerçekleştirdiği basın toplantısındaki Rusya'ya karşı gerçekleştirmeyi planladığı söylemleri Twitter'da gecenin ilerleyen saatlerinde "Çankırılı"yı trend topic yaptı.

BORIS JOHNSON BASIN TOPLANTISINDA NE DEDİ?

İngiltere, Rusya'nın ayrılıkçı bölgeleri tanımasının ardından 5 Rus bankasına ve 3 Rus milyardere yaptırım uygulama kararı almıştı. İngiltere Başbakanı Boris Johnson, konu hakkında yaptığı açıklamada "Rossiya, IS Bank, General Bank, Promsvyazbank ve Black Sea Bank'a yaptırım kararı aldık. Bunun yanı sıra serveti çok olan 3 isme de yaptırım uyguladık. Bu kişilerin İngiltere'deki tüm varlıklarını donduruyoruz. Bu kişiler İngiltere'ye giremeyecek." dedi.

cankirili-boris-06.jpg

JOHNSON'UN KARARLILIĞI, BIDEN'İ SOLDA BIRAKTI

Boris Johnson'un Rusya'nın Ukrayna'ya gerçekleştirdiği askeri müdahale karşısında kendisinden beklenmeyen bir şekilde oldukça sert bir tutum alması, buna karşın ABD Başkanı Joseph Biden'ın açıklamalarını solda bıraktı.

Dünyanın önemli iki liderinin Rusya-Ukrayna savaşına karşı tutumları arasında gözle görünen bu fark, Twitter kullanıcıları tarafından gözden kaçmadı. İşte bu aşamada Twitter'da hesabı olan kullanıcılar Boris Johnson'un isminin önüne "Çankırılı" ibaresini koyarak Trend Topic olacak düzeyde paylaşımlarda bulundular... 

İşte o paylaşımlardan bazıları:

cankirili-boris-resim-01.jpg

cankirili-johson-resim-04.jpg

cankirili-boris-resim-05.jpg

cankirili-boris-02.jpg

cankirili-boris-03.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler