Çankırılı Ceza'nın acı günü

Çankırılı Ceza'nın acı günü

Türkiye’de Rap türünün en önemli temsilcilerinden Ceza’nın babası Danyal Özçalkan hayatını kaybetti...

Türkiye’de Rap türünün en önemli temsilcilerinden Ceza’nın babası Danyal Özçalkan hayatını kaybetti.  

Ceza acı haberi sosyal medya hesabından duyurdu. “Büyük Beşiktaşlım Babam ‘Danyal Özçalkan’ bu gece Hakkın rahmetine kavuştu” diye yazan Ceza, “Acımız çok büyük ve daha fazla yazamıyorum. cenaze bugün (CUMA) ikindi namazından sonra Üsküdar Çinili Camii nden kalkacaktır. Tüm dostlara” ifadelerini kullandı.

İşte o paylaşım:

ceza-babasi-oldu-resim-06.jpg

KENDİ İFADESİ: 'ÇANKIRILIYIZ...'
Ceza; 2009 yılı başlarında yerleşke dergisine verdiği röportajda “Biz mesela üç göbek İstanbulluyuz. Ondan önce Çankırı'daymışız ve soyadımız Sarımehmetoğlu olarak geçiyormuş” diye konuşuyor. Röportajdaki ilgili paragrafın tamamı ise şöyle:

“Her toplumda sanatçılar örnek alınan insanlardır. Yaptığımız her olumlu ya da her olumsuz iş insanlarca taklit ediliyor. Bu yüzden sanatçı yaptıklarına ve söylediklerine çok dikkat etmelidir. Benim de bazen hatalarım olabiliyor. Kendi hatalarımı yine kendim fark ederek düzeltme yoluna gittim. Gençler bizim yaptığımız hatalardan ders çıkarsınlar. Sanatçıların sözü bana göre politikacılarının sözünden daha değerli. Çünkü her sanatçı toplumun lideri konumundadır. Biz her şeyden önce Türkiye'de ayrımcılığa karşıyız. Alevi, Kürt, Çerkez, Laz hepimiz kardeşiz. Tarihten bu yana da hep böyleydi zaten. Çanakkale Savaşı'nda tek yumruk değil miydik? Biz mesela üç göbek İstanbulluyuz. Ondan önce Çankırı'daymışız ve soyadımız Sarımehmetoğlu olarak geçiyormuş. Ailemden 1915 Çanakkale Savaşı'nda 7 şehit verdiğimizi biliyorum. Bu yüzden her zaman söylüyorum, bu topraklar hepimizin."

5cfa8414ae298b9dbf90b1cb.jpg

Rapçi kardeşler Ceza ve Ayben'in babası Dalyan Özçalkan (70) son yolculuğuna uğurlandı

Ceza taziyeleri kabul ederken, tabuta sarılan Ayben babasına gözyaşlarıyla veda etti.

Üsküdar’da bulunan Çinili Camii’nde kılınan cenaze namazın ardından Dalyan Özçalkan, Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler