Çankırılı fırıncılar boykotun eşiğinde

Çankırılı fırıncılar boykotun eşiğinde

İki kez Çankırı Ticaret ve Sanayi Odasına 60

kuruşluk ekmek fiyatının kendilerini zarar ettirdiğini söyleyerek 75 kuruşa çıkartılması için başvuruda bulunan Çankırılı fırıncıların talebi Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi tarafından reddedildi.

Karatekin gazetesinin bugünkü sayısında yer alan habere göre, Çankırılı fırıncıların ekmeğe zam yapılması talebi doğrultusunda toplanan Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası gıda meslek komitesi ekmeğin mevcut fiyatının değiştirilmemesi kararına vardı.

İki kez Çankırı Ticaret ve Sanayi Odasına 60 kuruşluk ekmek fiyatının kendilerini zarar ettirdiğini söyleyerek 75 kuruşa çıkartılması için başvuruda bulunan Çankırılı fırıncıların talebi Ticaret ve Sanayi Odası meclisi tarafından ret edildi.

Önceki gün tekrar ekmeğe zam istemek için Ticaret Odası’nın kapısını çalan fırıncı esnaflarından Hüseyin Kuşçu, iki kez başvuruda bulunmalarına rağmen zam taleplerinin oda tarafından kabul edilmediğini söyleyerek, “Şu anki fiyatlarla zor ayakta duruyoruz. Girdi fiyatları son bir yılda arttı. Bin 500 liraya çalışan işçi bulamıyoruz. Ekmeklik buğday dışardan geliyor ve pahalı. Maya ve un fiyatları arttı. Biz yaşanan bu sorunlar nedeniyle ekmeğin fiyatının 75 kuruşa olmasını Ticaret Odasından talep ettik. Aynı talebimizi esnaf odalarına da bildirdik. Bu talebimiz Ticaret Odası tarafından kabul edilmedi. Ama biz talebimizin kabul edilmesi için başvurularımız sürdüreceğiz. Gerekirse grev yapacağız’’ dedi.

PAZAR SIKINTISI OLANLAR YÜZÜNDEN MİLYARLARCA ZARAR DOĞDU
Ekmek fiyatlarının geçen yıl 30 kuruşa inmesini de değerlendiren Kuşçu, “Bazı arkadaşlarımız Pazar sorunu yaşadı. Pazarını genişletmek isteyen arkadaşlarımız bu yönde bir fiyat indirimine girdi. Yaşanan bu fiyat indirimi birçok esnaf arkadaşımızın milyarlarca lira zarar etmesine neden oldu’’ diye konuştu.

Türkiye’de serbest piyasa ekonomisinin var olduğunu söyleyen Kuşçu, “Biz ekmeğin 75 kuruş olmasını talep ediyoruz. Tüm arkadaşlarımız da bu fiyattan satmak zorunda değil. Baskı yapmamız da düşünülemez”

ÇELİKTEN: MECLİS, KOMİTE KARARI DOĞRULTUSUNDA
KARAR VERDİ
Konuyla ilgili bir değerlendirmede bulunan Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hayrettin Çelikten, üyelerini zor durumda bırakmak istemediklerini ifade ederek, ‘’Fırıncılarımızın talebi doğrultusunda meslek komitesi toplanarak araştırma yaptı. Meslek komitesi tarafından yapılan piyasa araştırmasında ekmeğin mevcut fiyatının yerinde olduğuna karar verdi. Komisyon raporunu odamız yönetim kuruluna sundu. Yönetim tarafından incelenen rapor daha sonra Ticaret Odası Meclisi tarafından değerlendirildi. Meclis 60 kuruşluk ekmek fiyatının yerinde olduğuna karar vererek komite raporunu onayladı’’ ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler