Çankırılı gençler Belçika’da

Çankırılı gençler Belçika’da

Çankırı şehrinin tüm lise öğrencileri adına sembolik olarak 8’i kız, 8’i de erkek olmak üzere toplam 16 öğrenci 1 hafta boyunca Belçika’da misafir edildi. Projenin ikinci ayağında ise Belçikalı gençler, mayıs ayında Çankırı şehrinde misafir edilecek.

Çankırı Fenerbahçeliler Derneğinin 2022 yılında 200 lise 200 de üniversite öğrencisi için 2 kademeli hayata geçirdiği ‘Şehrimizin Gençleri Yöneticileri ile Buluşuyor’ başlıklı çalıştayın lise ayağı kapsamında yapılan Belçika gezisi tamamlandı.

Gençlerin ekonomik imkansızlıklar sebebiyle ülkelerini ve dünyayı gezmelerine olanak tanıması amacıyla gerçekleştirilen ilgili bu proje kapsamında Avrupa Birliği’ne yapılan sunum neticesinde Belçika/Brüksel merkezli bir sanat kuruluşu ile iş birliği içerisinde çalışmalara başlandı.

Avrupa Birliği’nden hibeyi de hak eden proje için görünmez giderlerin karşılanması adına çeşitli firmalarla da sponsorluk anlaşmaları gerçekleştirildi.

ÜLKENİN TARİHİNİ, KÜLTÜR VE SANATINI DA GÖZLEMLEDİLER

Tüm bu adımların ardından Çankırı şehrinin tüm lise öğrencileri adına sembolik olarak 8’i kız, 8’i de erkek olmak üzere toplam 16 öğrenci 1 hafta boyunca Belçika’da misafir edildi. Gezide Çankırı Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Serdar Paşabeyoğlu, Başkan Yardımcısı ve Çankırı Fenerbahçeliler Derneği AB Projeler Koordinatörü Kadir Kethüda da yer aldı.

Yoğun geçen program ile gençler ülkenin tarihini, kültürel ve sanatsal birçok noktasını gözlemleme fırsatını yakaladılar.

Projenin ikinci ayağında ise Belçikalı gençler, mayıs ayında Çankırı şehrinde misafir edilecek.

cankiri-fenerbahceliler-dernegi-resim-02.jpeg

Konuyla ilgili açıklama yapan Çankırı Fenerbahçeliler Derneği AB Projeler Koordinatörü Kadir Kethüda, şöyle konuştu:

"Bu büyük ve önemli organizasyonu gerçekleştirdiğimiz için gururluyuz. Dernek Başkanımıza özellikle projenin her aşamasında gösterdiği emek için çok teşekkür ediyoruz. Bu vesile ile bir farkındalık oluşturmak ayrıca amacımızdır. Geçen dönem 50 lise öğrencimizi yine ücretsiz İstanbul’da misafir etmiştik. Bu süreçte bürokratik konularda, Nüfus Genel Müdürlüğü’nde pasaport ve vize işlemlerinde ilgili kanunlarımız çerçevesinde gösterdikleri ilgi ve yardımlar için Sayın Çankırı Valimiz Abdullah Ayaz ve Sayın Çankırı Milletvekilimiz Salim Çivitcioğlu’na teşekkürlerimizi arz ediyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler