Çankırılı isimler Ankarada görücüye çıktı

Çankırılı isimler Ankara'da görücüye çıktı

Ak Parti Ankara 2. bölgeden milletvekili aday adayı olan Akbak, Karaali, Tezcan ve Özkan bugün temayül yoklamasına girdiler.

Dün Çankırı'da gerçekleştirilen Ak Parti temayül yoklaması bugün de aralarında Ankara, İstanbul ve İzmir'in de bulunduğu yurdun birçok kentinde devam etti.

Başkent Ankara'da ANFA Fuar salonunda sabah saat 10.00'da başlayan temayül yoklamasına Ak Parti Teşkilattan sorumlu Başkan Yardımcısı Ekrem Erden, Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ve Bilecik milletvekili Fahrettin Poyraz başta olmak üzere 417 milletvekili aday adayı için 4 bin 700 delege oy kullandı.

akbak-sevda-resim-02.jpg

2. BÖLGEDE 4 ÇANKIRILI İSİM YARIŞTI
Ankara 2. bölgeden 197 milletvekilii aday adayı arasında bulunan 4 Çankırılı isim; 22. Dönem TBMM Çankırı milletvekili Tevfik Akbak, halen Çankırı Belediyespor Kulübü Başkanlığını sürdüren Sevda Karaali, Edirne eski vali yardımcısı Ayhan Özkan ve Bünyamin Tezcan delegelerin oylarına talip oldular.

Oylama sırasında Sözcü18 Haber Merkezinden Beril Çuhadaroğlu'nun sorularını yanıtlayan Akbak "Çankırı milletvekili olarak hizmet verdim. Şimdi Ankara milletvekili olarak Çankırılılara ve ülkeme hizmet etmek istiyorum" derken, Sevda Karaali "Ankaranın yönetimine talibiz. Ankara'dan bir Çankırılı mutlaka TBMM'ye gönderilmeli. Bunun kim olduğunun çok önemi yok ama mutlaka Çankırılı olmalı. Nüfusunun beşte birinin Çankırılı olan bir şehirde, Çankırılı bir milletvekilinin olmaması ayıp." şeklinde düşüncelerini ifade etti

Bünyami Tezcan da "Çankırılı olarak Ak Parti'nin ak yüzleri olma gayretindeyiz. Başbakanımızın kadrosunda bir Çankırılı olarak bulunmanın onur ve şerefiyle Çankırıya, Ankaraya ve ülkeme hizmet etmek istiyorum." dedi.

Gecenin geç saatlernde belirlenen oy sayımı sonuçlarına göre Sevda Karaali154, Tevfik Akbak 200 ve Bünyamin Tezcan 392 oy aldılar.

ANKARA 2. BÖLGE BAŞBAKANLIK MÜŞAVİRİ İŞLER DEDİ
Ankara 2. bölge oylamasında Başbakanlık Başmüşaviri Emrullah İşler bin 446 oy alarak birinci oldu. Bin 374 oyla Hüseyin Aydın ikinci, bin 370 oyla Ahmet Öztürk üçüncü, bin 209 oyla Cihan Ankara dördüncü, 944 oy ile Ankara Büyükşehir eski 1. Hukuk Müşaviri Nazlı Ergül beşinci oldu.

İZMİR'DE NESRİN ULEMA İLK 10'DA
Çankırılı Ecz. Nesrin Ulema'nın da oylandığı İzmir Ak Parti 2. bölge temayül yoklamasında 68 aday adayı için 1700 delege oy kullandı. Ulema aldığı 800 oyla kadın adaylar arasında ik sırayı alırken genel sıralamada 10'uncu sırada yer aldı.

KONYA'DA RABİYE AKINCI İLK 30'A GİREMEDİ
Konya'da Ak Partiden milletvekili aday adayı olan Rabiye Akıncı, gerçekleştirilen temayül yoklamasında ilk 30'a giremedi.

Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonu ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen temayül yoklamasına Konya merkez ve ilçelerinden gelen 4 binden fazla partili katıldı.

14 sandık ve 93 kabinde gerçekleştirilen oylama işlemlerinde delegelere verilen ve üzerinde 157 aday adayının isminin bulunduğu listede 14 aday adayını işaretlemeleri istendi.

Saat 10.00'da başlayan oy verme işleminin 16.00'da sona erdi. Pusulada 14'ten eksik veya 14'ten fazla milletvekili aday adayını işaretleyenlerin oyları geçersiz sayıldı. Saat 10'da başlayan oy verme işleminin 16.00'da sona erdi. Yapılan oy sayımı sonrasında Çankırılı Rabiye Akıncı'nın ilk 30 içerisinde yer almadığı görüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler