Çankırılı kavun üreticisi perişan!

Çankırılı kavun üreticisi perişan!

Çankırı'nın Kızılırmak ilçesinde kavun üreticisi, ürettiği kavunu değerinden satamıyor. Şehir merkezinde kavunun kilosu 2 ila 5 tl arasında müşteri bulurken, Kızılırmak'da kavunun kilosu ortalama 20 kuruş civarında...

Türkiye'de kavun üretiminde önemli havzalardan biri olan Kızılırmak havzasında bu yıl yetişen kavun, pazarda geçtiğimiz yıllara göre düşük fiyatlarda seyrediyor. Üretici bugünlerde topladığı kavunu pazara getirdiğinde yaklaşık 1.5 tonluk römorku 350-400 TL arasında bir fiyattan alıcı bulabiliyor.

ÜRETİCİ, 'PLANLAMA' MAĞDURU!
Sözcü18 Haber Merkezi'nin bölgede kavun üreticisi ile yaptığı görüşmelerden çıkardığı iki temel sorun var. Birincisi; Geçen yıl güzel para eden kavun nedeniyle bu yıl kavun ekiminde çok fazla artış olmuş! Konuyla ilgili olarak Çankırı Ziraat İl Müdürlüğü'nün bölgede kavun ekimi ile ilgili herhangi bir planlamaya gitmeyişi bu yıl bol olan rekolteye karşın fiyatların dip yapmasına en temel gerekçe olarak gösterilmekte. Çiftçinin ikinci şikayeti ise hayli ilginç!

"SİYASETÇİMİZ SİMİTLE UĞRAŞIYOR! KAVUN'UN YÜZÜNE BAKAN YOK!"
Kızılırmaklı kavun üreticisi "Yerel yönetim geçmişte 'Kavun Festivali' düzenliyor ve bu festivalle Kızılırmak kavununun tanınmasına neden oluyordu! Ancak son yıllarda festival kaldırıldı. Bununla birlikte mevcut Çankırı milletvekillerimizin siyasi demeçlerinde 'kavun' hiç yer almıyor! Kendileri bir simit hesabı tutturdular gidiyor! Simidi meşhur eden siyasetçimiz kavuna hiç mi hiç uğramadı!" şeklinde bir değerlendirmede bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
13 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler