Çankırılı seçmenin ithal adaylara karşı yerli adayı: Bizim Erol

Çankırılı seçmenin ithal adaylara karşı yerli adayı: Bizim Erol

14 Mayıs genel seçimlerine gidilen süreçte, başta AKP olmak üzere MHP ve İYİ Parti'nin milletvekili adayları Çankırılı seçmene hitap etmeyince, sokaktaki seçmenin 'yerli adayı' 'Bizim Erol' oldu...

14 Mayıs'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimleri öncesi siyasi partilerin açıkladığı 'milletvekili aday listeleri' Çankırı insanını büyük bir strese soktuğu gün gibi aşikâr.

Başta AK Parti olmak üzere, Milliyetçi Hareket Partisi ve İYİ Parti'nin açıkladığı "milletvekili aday" listelerinin ilk sırasında Çankırı’da yaşamayan ve genel merkez tasarrufuyla tepeden gönderilen isimlere yer verilmesi büyük tepki çekti. Çankırı seçmeni içinde bulunduğu duruma sosyal medyada da tepkilerini hız kesmeden sürdürüyor. Sosyal medyada ve WhatsApp gruplarında gösterilen tepkiler öyle bir noktaya geldi ki; Çankırı’da 'yerli aday' olarak Erol’un adı dillendirilmeye başlandı.

Herkesin sempatiyle baktığı, Çankırı’nın gülü olarak bilinen ve sevilen 'Bizim Erol' bir anda Çankırı’nın siyaset gündemine oturdu. Yerli aday ısrarını sürdüren Çankırılı seçmenler 'Bizim Erol’u Çankırı’nın yerli ve milli adayı ilan ettiler.

Şehirde ve sosyal medyada 'Bizim Erol' paylaşımları yoğun bir şekilde kişisel hesaplarda dolaşmaya başladı. Öyle ki 'Bizim Erol' için oy pusulasında 'evet' mührü vurulmuş capsler de ilgiyle paylaşılıyor...

Çankırılı'nın iradesini yok sayarak genel merkezler tarafından dayatılan adaylara tepkisini Erol’la simgeleştiren Çankırılılar'ın seçimde tepki olarak oy pusulalarına Erol ismini yazacağı şimdiden konuşuluyor.

'BİZİM EROL' SORULARI YANITLADI

Sosyal medyada dolaşan kısa videoda kendisine sorulan sorulara Çankırılı'nın yerli adayı 'Bizim Erol' bakın nasıl cevaplar verdi:

- Başka neler yapacaksınız?
- Hepsini, köprü, cami, çeşme, tuvalet.
- Peki bu adaylığı alacak mısınız kesin?
- Alacağım.
- Vekil olacağım diyorsunuz.
- Vekil olurum.
- Yüzde kaçla olursun? Yüzde 100'le olur musun?
- Olurum.
- Başka?
- Allah'ın emriyle...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
24 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler