Çankırılılar Vakfı, 100 öğrenci ile İstiklal Yolu yürüyüşünde

Çankırılılar Vakfı, 100 öğrenci ile İstiklal Yolu yürüyüşünde

Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı, pazar günü 10'uncusu gerçekleştirilen 'İstiklal Yolu' yürüyüşüne başta Vakıf Başkanı Kaptan Mustafa Can olmak üzere burs verdiği 100 öğrencisi ile birlikte katıldı.

Çankırı'da Kurtuluş Savaşı'nda mermi ve cephe gerisine gerekli malzemelerin götürülmesi için kullanılan İstiklal Yolu'nda "10. İstiklal Yolu Yürüyüşü" geride bıraktığımız pazar günü düzenlendi. 5 kilometrelik yürüyüşte Kurtuluş Savaşı'nın sembollerinden birisi olan kağnı da yer aldı. Kıyısın köyünde gerçekleştirilen programa Çankırı ve İstanbul'dan katılımcıları vardı. Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı Kaptan Mustafa Can yönetim kurulu üyeleri ve burs verdiği 100 öğrencisi ile yürüyüşe katılırken, 11 ilçe dernekler birliği ile kurulmuş olan Çankırı Dernekler Federasyonu (ÇANFED) 20 kişilik bir grupla etkinlikte yer alabildi!

VAKIF BAŞKANI CAN: BİRLİKTE YOL ALMA GAYRETİNDEYİZ
İstiklal Yolu yürüyüşü ile ilgili Sözcü18'e değerlendirmede bulunan Vakıf Başkanı Kaptan Mustafa Can; "Vakıf olarak burs verdiğimiz öğrencilerimizde 'Çankırılılık bilinci'nin yerleşmesi ve bu bilincin kökleşmesi için 'birlikte hareket etme' ve 'birlikte yol alabilme' düşüncelerini pekiştirme adına böylesi organizasyonları ziyadesiyle önem veriyorum. 10'uncusu gerçekleştirilen İstiklal Yolu yürüyüşümüze de bu amaç doğrultusunda destek vermek amacıyla ikinci kez katıldık. İlkinde 25 öğrenci ile bulunduğumuz bu organizasyona bu yıl 100 öğrencimiz ile beraber katıldık. Ülkemizin istiklal mücadelesinde önemli bir yer işgal eden İnebolu-Ankara hattı üzerinde yaşayan insanımızın yaşlısı-genci, kadını-erkeği ile birlikte kısıtlı imkanlarla ortaya koyduğu bağımsızlık mücadelesini hatırlatmak, o duygu ve düşünceleri bir an olsun yüreğinde hissedebilme adına katkı sağladığımız bu yürüyüşle öğrenci kardeşlerimle birlikte İstanbul'a çok daha farklı duygular içerisinde dönüş yaptığımızı söyleyebilirim" dedi.

Vakıf Başkanı Can sözlerini "Başkanı olarak görev yaptığım vakıf bünyesi içerisinde yer alan hizmetlerimizin temelinde her nerede Çankırı insanının bir emeği, bir gayreti var ise bizler o hemşehrimize o kardeşimize gücümüz nispetinde destek ve de katkı sağlayarak onu daha değerli kılmaktır." diyerek tamamladı.

Ayrıntılar geliyor...

vakif-baskani-mustafa-can-resim-cankiri-resim-102.jpg

cankiri-burs-vakif-ogrenci-istiklal-yolu-yuruyusu-resim-102.jpg

istiklal-yolu-yuruyusu-cankiri-resim-010.jpg

vakif-istanbul-kaptan-mustafa-can-resim-1022.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler