Çankırılılar Vakfı, öğrenci burslarını tek çatı altında toplama hedefinde

Çankırılılar Vakfı, öğrenci burslarını tek çatı altında toplama hedefinde

İstanbul'da hizmet veren Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı, üniversite öğrencilerine burs verme işlemini Vakıf çatısı altında toplama gayretinde. Bu amaçla dün akşam ilçe dernekler birliği yöneticileri ile bir toplantı düzenlendi.

500 Çankırılı üniversite öğrencisine burs veren İstanbul Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı, Başkan Kaptan Mustafa Can, ÇANDEF Başkanı Zeynettin Aydın ve ilçe dernekler birliği başkan ve yöneticileriyle birlikte dün akşam biraraya gelerek önümüzdeki süreçte 'öğrenci burslarının' tek merkezden yapılması konusunu masaya yatırdılar.

Vakıf Başkanı Kaptan Mustafa Can'ın önerisi doğrultusunda biraraya gelen ilçe dernekler birliği başkanları ile üniversite öğrencilerine burs veren yöneticiler, Vakıf yönetiminin "Çankırılı üniversite öğrencilerine burs organizasyonunu Vakıf çatısı altında tek elden yapalım" önerisini artı ve eksileriyle değerlendirme fırsatı buldular.

Vakıf Başkanı Can'ın "Böylesi bir organizasyonu Vakıf çatısı altında gerçekleştirirsek, sizlerin öğrenci başına aylık burs ücretine artı 25 TL de vakıf yönetimi olarak katkı sağlayacağız" dedi. Vakıf yönetiminin önerisine ilk etapta Çerkeş Dernekler Birliği'nin olumlu yanıt verdiği, başta Ilgaz Dernekler Birliği olmak üzere diğer birliklerin de bir yıllık hazırlık çalışması sonrası proje içerisinde yer almayı hedefledikleri öğrenildi.

VAKIF BAŞKANI CAN: ÜNİVERSİTE GENÇLİĞİ İLE DAHA SIKI İLİŞKİLER KURACAĞIZ
Konuyla ilgili olarak Sözcü18 Haber Merkezi'ne konuşan Vakıf Başkanı Kaptan Mustafa Can; "Vakıf başkanlığına seçildiğim ilk günden bu yana üniversite öğrencilerine verdiğimiz burs sayısını artırmayı hedeflemiştim. Bugün için bu sayı 500'e ulaştı. Çankırılı sivil toplum örgütlerinin kendi bünyeleri içerisinde gerçekleştirdikleri organizasyon hem öğrencilerimiz için hem de yöneticilerimiz için ziyadesiyle zaman ve ekonomik kayıplara neden olduğunu görüyorum. Bizler hemşehrilerimize plan-program ve hedeflerimizi aktardık. Ortaya koyduğumuz program dahilinde öğrenci burslarını Vakfımız bünyesinde topladığımız gün, hem vakıf olarak üniversite gençliğimizle sıcak ilişki kurma anlamında bugünkünden çok daha büyük bir sinerjiyi yakalamış olacağız. Bu sinerjinin artıları da doğduğumuz ata topraklarına olumlu olarak yansıyacak. Ben hemşehrilerimin teklifimize akılcı ve sağduyulu yaklaşımından dolayı ziyadesiyle mutluyum." dedi.

cankiri-vakif-toplanti-resim-08-001.jpg

cankiri-vakif-toplanti-omer-bezci-resim-088.jpg

vakif-cankiri-toplanti-resim-088.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler