Çankırılı'nın yaptığı ilk turbo jet motoruna Bakan Varank'tan özel ilgi

Çankırılı'nın yaptığı ilk turbo jet motoruna Bakan Varank'tan özel ilgi

Türkiye'de ilk kez üretimi gerçekleştirilen "Mikro bazlı jet motoru"nun mimarı olan Devrezli Plastik Makina Ltd. Şti'nin İstanbul Saha Expo Fuarı'ndaki standını Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ziyaret etti.

Çankırı'nın Orta ilçesinde yaşayan Yavuz Pehlivanoğlu'nun çocukları ile birlikte ortaya çıkardıkları milli turbo fan jet motorunun ülkemizde yarattığı yankı hız kesmeden devam ediyor. Yerli ve milli jet motorunun mucitlerinin Çankırılı olması da "Çankırı'nın toprağından çömlek olmaz" (!) deyimini de yerle yeksan etmiş oldu.

MİLLİ TURBO FAN JET MOTORU GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Geçtiğimiz günlerde Anadolu Ajansı'nın Ankara/Ostim'deki işyerinde yaptığı çekim-haber sonrası ülke gündeminde önemli yer tutan çalışma, 10 Kasım günü Dünya Ticaret Merkezi'nde açılan Saha Expo Fuarı ile devam ediyor. 

Fuar'da 'Ankara TeknoPark' standında yer alan Türkiye'nin ilk yerli ve milli turbo fan jet motorunu Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da ilgiyle izledi. Cuma günü fuar alanındaki standı ziyaret sonrası Yavuz Pehlivanoğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda duygularını şöyle ifade etti:

254895634-6894898867186950-8256518517304309923-n.jpg

"Sayın Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank Bey:Türkiye'nin yüzde 98 yerlilik oranına ulaşmış ilk yerli ve milli turbo fan jet motorunu ve bizi standımızı, üstelik ismimizi söyleyerek ziyaret etmesinden, hem Çankırı, hem ilçem Orta'yı gayet iyi tanımasından, onurlandırmasından fazlasıyla onur duydum.... Hem kendisine hem heyetine şükranlarımı sunar ve teşekkür ederim... Fuar boyu bizden ilgisini esirgemeyen Saha Expo ve Bayraktar Yönetim Kurulu Başkanı sayın Haluk Bayraktar'a şükranlarımı sunar, teşekkürü borç bilirim

DEVREZLI MOTOR'u bu fuara dahil eden, davet eden başta İvedik OSB Başkanı kıymetli ağabeyim Hasan Gültekin beye, İvedik OSB Müdürü Fatih Öztepe kardeşime ne kadar teşekkür etsem, borcum bitmez. Hepsinden Allah razı olsun... Evet bu motorlar gök yüzünde uçacaklar..."

yavuz-pehlivanoglu-fuar-resim-011.jpg

İstanbul'da yaşayan Çankırılılar'ın bugün (cumartesi) saat 18:00'e kadar fuarı ziyaret etmeleri ve hemşehrileri olan Yavuz Pehlivanoğlu'yla tanışıp motor hakkında bilgi almaları mümkün...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler