Çankırı'nın damadı Kadir Topbaş vefat etti!

Çankırı'nın damadı Kadir Topbaş vefat etti!

Çankırı'nın Atkaracalar ilçesinden Özleyiş hanımla evli, AK Parti'den 3 dönem İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapmış olan Kadir Topbaş, korona tedavisi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin eski belediye başkanı, Çankırı'nın damadı AKP’li Kadir Topbaş hayatını kaybetti. Kadir Topbaş bir süre önce koronavirüse yakalanmış ve yoğun bakıma kaldırılmıştı.

Kadir Topbaş, 16 Kasım’da kaldırıldığı özel hastanede koronavirüs tedavisine başlanmış ve entübe edilmişti. Uzun süredir yoğun bakımda olan Kadir Topbaş, geçen hafta diyalize bağlanmıştı. Topbaş’ın bugün hayatını kaybettiği öğrenildi.

CENAZE PROGRAMI BELLİ OLDU

Kadir Topbaş için yarın öğlen namazı vakti Fatih Camii'nde cenaze töreni düzenleneceği öğrenildi. Topbaş'ın, Fatih Camii haziresine defnedileceği kaydedildi. Düzenlenen törene AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılacağı öğrenildi.

kadir-topbas-federasyon-vakif-ziyaret-cankiri-resim-02.jpg

KADİR TOPBAŞ KİMDİR
Kadir Topbaş 8 Ocak 1945’te Artvin’in Yusufeli ilçesinde bağlı Altıparmak köyünde dünyaya geldi.

Topbaş orta öğrenimine Işık Lisesi'nde başlayıp İstanbul İmam Hatip Lisesi'nde tamamladı. 1972 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden, 1974 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nden mezun oldu. Doktora tezini İstanbul Üniversitesi Sanat Tarihi ve Arkeoloji Bölümü'nde “Hidiv Kasrı ve Boğaziçi Sivil Mimarisindeki Yeri” başlığıyla tamamladı.

1994–1998 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanlığını yapan Topbaş, sonrasında Kültür Bakanlığı İstanbul 1 Numaralı Kültür Varlıkları Koruma ve Anıtlar Kurulu başkan yardımcılığı görevini yürüttü.

1996 yerel ara seçimlerinde Refah Partisi'nden Bakırköy Belediye Başkanlığı'na aday oldu ancak seçilemedi. 1999 yerel seçimlerinde Fazilet Partisi'nden Beyoğlu Belediye Başkanlığı'na seçildi.

28 Mart 2004 tarihinde yapılan yerel seçimlerde AKP'den aday oldu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçildi. Topbaş bu görevinden 2017 yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın isteğiyle istifa etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler