Çankırı'nın en büyük ilçesi Çerkeş olarak tescillendi

Çankırı'nın en büyük ilçesi Çerkeş olarak tescillendi

TÜİK verilerine göre Çankırı Merkez başta olmak üzere 11 ilçenin nüfus rakamları açıklandı. Açıklanan verilere göre Çankırı'nın nüfusu en çok olan ilçesi Çankırı olurken, Bayramören en az nüfusa sahip ilçe olarak yerini aldı.

Türkiye İstatistik Kurumu, 2021 yılı adrese dayalı nüfus kayıt sistemi sonuçlarını duyurdu. Türkiye'nin yeni nüfusu 84 milyon 680 bin 273 oldu. Erkek nüfus 42 milyon 428 bin 101 kişi olurken, kadın nüfus 42 milyon 252 bin 172 kişi oldu. Öte yandan; İl ve ilçe merkezlerinde yaşayanların oranı yüzde 93,2 olarak açıklandı. 

Açıklanan rakamlara göre Çankırı'nın 2021 nüfusu, TÜİK tarafından 90 bin 564 olurken, nüfus yoğunluğu açısından en büyük ilçe Çerkeş, Bayramören ise 'en az nüfusa sahip ilçe olarak' son sıradaki yerini korudu.

Açıklanan TÜİK rakamlarına göre Çankırı Merkez ve 11 ilçenin nüfus rakamları şöyle:

tuik-nufus-sayimi-cankiri-resim-02.jpg

AÇIKLANAN VERİLERE GÖRE İLÇE SAYISI 8'E DÜŞÜRÜLMELİ

TÜİK'in adrese dayalı olarak açıkladığı verilere baktığımızda karşımıza gerek Çankırı gerekse ülkemiz kaynaklarının kullanımı adına hiç de olumlu bir tablo çıkmıyor!

Sahip olduğu nüfus ile bırakın Çankırı'yı, Türkiye'nin en küçük ilçesi olarak kayıtlarda yerini alan Bayramören'in (476) ilçeliği tartışılmaya yer olmaksızın TBMM'de hazırlanacak yeni bir düzenleme ve akabinde çıkartılacak yeni bir kanunla İPTAL edilmeli. 

Sadece Bayramören mi? Tabii ki değil... Başta Atkaracalar olmak üzere Çankırı Merkez'in hemen yanıbaşındaki Korgun ilçesi de tıpkı Bayramören ilçesinin lağvedilmesi gibi benzer bir çalışma ile yeni bir düzenlemeye tabi tutulmalı.

3 BELDE DE MAHALLEYE DÖNÜŞTÜRÜLMELİ

Öte yandan Yaylakent, Saçak ve Çardaklı beldeleri de mahalleye dönüştürülerek olması gereken kamusal idare içerisinde gerçek yerlerini bulmalılar. 

Mevcut durum gerek 'mali disiplin' gerekse 'kamu yönetimi' açısından çeşitli sıkıntıları beraberinde getirirken daha da önemlisi 'ülke kaynakları'nın gereksiz israfına yolaçmakta...

Ayrıntılar geliyor...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
14 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler