Çankırı'nın selameti için AKP İl ve Merkez İlçe görevde kalmalı!

Çankırı'nın selameti için AKP İl ve Merkez İlçe görevde kalmalı!

Çankırı gündemini uzun süredir işgal eden 'Celal Kaman' başkanlığındaki AKP İl Teşkilatı'nın görevden alınıp alınmaması ile ilgili tartışmalar sürerken, Sözcü18 Genel Yayın Yönetmeni Vedat Beki tartışmalara son noktayı koydu...

Çankırı AKP İl Başkanı Celal Kaman hakkında aylar öncesi sosyal medya üzerinden ortaya atılan 'zamparalık' (!) iddiaları ile her geçen gün katlanarak adeta 'sarmal' haline dönüşen "İl Başkanı istifa etsin" söylemleri henüz yerini bul(a)mamış ve bu gidişle de 'bulamayacak' gibi görünmekte...

Başta AKP tabanı olmak üzere Çankırı'da seçmenin gündemine giren başaktör tartışmasız İl Başkanlığı koltuğunda oturan Celal Kaman! Nam-ı diğer; Donu düşük!

Sosyal medyada dolaşan tezviratlar (!) karşısında "O donu düşük benim" diyerek Cumhuriyet Savcılarının kapısını çalarak yakın siyasi tarihimizde eşine ender rastlanabilecek cinsten büyük bir "gaf" yapan Celal Kaman, ne yazık ki bu hatasını 'telafi' (!) etme yönündeki çabasını partisinin Belediye Başkanı Hüseyin Boz üzerinden yine eşi benzeri olmayan bir şekilde "rövanş" (!) almaya dönüştürmeye kalkışınca Çankırı'da "donu düşükler sarmalı" giderek işin içinden çıkılmaz bir aldı!

Avara Tepesi'nden düşen "kar topu" Çankırı Meydanı'na ulaşmadan bünyesine AKP Kadın Kolları Başkanı, nam-ı diğer "Sürmeli Hacer"i de dahil etmekte hiç mi hiç zorlanmamıştı!

Çankırı AKP parti tabanında başlayan 'çift kale donu düşük' (!) tartışması tüm hızıyla devam ederken; Kamuoyu ortadaki "rezalet"in boyutlarını "olmuştur-olmamıştır" diyaloğu ile çözme gayretine çoktan girmişti! Ancak işin merkezinde olanlar (bölge milletvekilleri) ise ne gariptir ki devekuşu misali kafalarını kuma sokmuş; "Susalım-oturalım-işimize bakalım" moduyla topu taça atmayı tercih ediyorlardı!

Kum saati 31 Mart'a doğru hızla akarken, Avara Tepesi'nden yola çıkan "donu düşük" sarmalı AKP'yi hızla Sarıbaba'ya doğru sürüklüyor; İl Başkanı Kaman hakkında çıkan "Genel Merkez istifasını aldı! Seçimden sonra görevi bırakacak!" manşetini görmezden gelirken, AKP'nin SKM Başkanı ortaya çıkıyor ve "Başkan ve Yönetimimiz görevinin başındadır" (!) açıklamasını yapıyordu!

Sonrasında mı? 

Bütün bu tartışmalar Çankırı sokaklarında, hatta hatta hanelerinde sosyal medyada ardı ardına işlenen "donu düşükler"in (!) maceraları üst üste konularak demlenen çaylar, hazırlanan kurabiyeler eşliğinde derin sohbetlere meze yapılıyordu... Ki...

AKP Merkez İlçe Başkanı Mustafa Potukoğlu'nun yine sosyal medyada gerçekleştirdiği "müstehcen video"yu "beğenme" (!) olayı patlak verdi!

AKP'nin Merkez İlçe Başkanı gerçekleştirdiği eylemle, AKP'nin Avara Tepesi'nden Sarıbaba'ya doğru hızla yol alan konvoyuna adeta "doping" (!) etkisi yapmış ve "donu düşük" sarmalı "kendin pişir kendin seyret"e dönüşmüştü!

Kör'ün istediği bir göz'dü! AKP'nin Çankırı kurmayları adeta "Hayır, olmaz! Alın size 3 göz" (!) diyorlardı...

x x x

Kum saati hızla 31 Mart Pazar gününe doğru yol alıyor lakin AKP Çankırı İl Teşkilatı, sokaktaki seçmeni adeta zorlarcasına "Sandığa gittiğinde bizim çadıra uğrama! Yoksa halin duman olur!" mesajını vermekte beis görmüyordu!

Seçmen de sandığa gitti ve AKP Çankırı İl Başkanlığı'nın bu mesajını eksiksiz yerine getirdi!

Hem de bir önceki yerel seçimde AKP ile MHP arasındaki farkı kapattı üzerine de yaklaşık 4 bin oy koydu!

Ortaya çıkan sonuç tam anlamıyla HEZİMET'ti!

Ülke genelinde yapılan sayımlar sonrasında seçmen, Amasya, Kastamonu ve hatta hatta Binali Yıldırım'ın memleketi Erzincan'da AKP'lileri koltuklarından edildiği gibi, Çankırı'da MHP'li İsmail Hakkı Esen'i belediye başkanlığı koltuğuna oturttu!

x x x

Seçimler bitti, İsmail Hakkı Esen mazbatasını aldı ve AKP'nin belediye başkan adayı Hüseyin Boz'dan görevi devralarak görevine başladı... 13 gün sonra AKP İl Başkanı Celal Kaman yanına Belediye Başkan adayı Hüseyin Boz başta olmak üzere, Merkez İlçe Başkanı ve Kadın Kolları İl Başkanı olmak üzere kurmaylarını aldı ve "Görevimizin başındayız" dedi!

Çankırı ahalisi ve de medya mensupları da yaşanan durumu şaşkın şaşkın izledi!

31 Mart Pazar seçimine giden yolda "Şampiyon Çankırı" (!) sloganının mucidi AKP Grup Başkanvekili Çankırı milletvekili M. Emin Akbaşoğlu ile diğer milletvekili Salim Çivitcioğlu ortalıkta yoktu!

"Şampiyon Çankırı" (!) diye boş boş konuşanlar AKP'yi Çankırı'da "küme" düşürmüşler lakin iş sorumluluğa gelince topu yine "taç"a atmakta beis görmüyorlardı!

Varsın olsun... AKP'nin Çankırı otobüsü "donu düşükler"le yol almaya devam edebilirdi!

Etmeli... Evet, gayet samimi ve açık açık isim isim ifade ediyorum:

Başta AKP İl Başkanı Celal Kaman olmak üzere, AKP İl Kadın Kolları Başkanı Hacer Rukiye Yıldırım ve Merkez İlçe Başkanı Mustafa Potukoğlu, Çankırı'nın SELAMETİ, Çankırı'nın GELECEĞİ için bulundukları göreve DEVAM etmeliler...

Bu kadro zinhar DAĞITILMAMALI!

Dağıtılmamalı ki Çankırı geride bıraktığımız 15 yılın kayıplarını önümüzdeki 5 ya da 10 yılda hızla sarmalı... Açık ara öne geçen komşuları; Başta Karabük olmak üzere Çorum ve Kastamonu'yu yakalama şansını bulmalı...

AKP Genel Merkezi bu kadro ve isimler hakkında menfi hiçbir harekete ve eyleme girişmemeli! 

AKP Genel Merkezi Çankırı için yeni bir İL BAŞKANI ve Merkez İlçe Başkanı arayışında olmamalı!

İnanıyorum ki; AKP Çankırı İl ve Merkez İlçe mevcut başkan ve yönetimleriyle görevlerinde kaldıkları sürece ÇANKIRI, içerisinde bulunduğu bataklıktan beklenenin aksine çok daha hızlı bir şekilde çıkacak ve SELAMET'e erecektir...

Saygılarımla...

Vedat Beki 

Not: AKP Çankırı Belediye Başkanı Hüseyin Boz için nacizane tavsiyem; "Siyaset" şahsın için uygun bir zemin değil, sen de "siyaset" için biçilmiş bir kaftan değilsin! Zannımca yapabileceğin asgari en tutarlı seçenek; Ekibinle birlikte "Çankırı'yı Sevenler Derneği" kurmanız ve 'şahsen' becerebilirsen orada 'başkanlık' yapmandır. (V.B)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler