Çankırı'nın 'simitçi vekili' (!) acaba bu hesaba ne der?

Çankırı'nın 'simitçi vekili' (!) acaba bu hesaba ne der?

TBMM'de bütçe görüşmelerinde CHP İzmir Milletvekili Kani Beko TBMM Genel Kurulu’nda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’e asgari ücret ile geçinmeye çalışan 5 kişilik bir ailenin simit hesabını anlattı.

KASIM ayında 4 kişilik bir aile için açlık sınırı 7 bin 786 lira yoksulluk sınırı ise asgari ücretin beş katına çıkarak 25 bin 364 lira oldu. Yurttaşlar yoksullukla boğuşurken Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda, pazarlık açlık sınırı olan 7 bin 785 liradan başlatıldı.

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko da TBMM Genel Kurulu’nda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’e asgari ücret ile geçinmeye çalışan 5 kişilik bir ailenin simit hesabını anlattı.

"5 KİŞİLİK AİLE 3 ÖĞÜN SİMİT YESE 30 GÜNDE 2 BİN 250 LİRA"

Kani Beko, kendisine ulaşan bir ailenin anlattığı utanç tablosunu şu sözlerle aktardı:

"Sabah 5 kişilik bir aile beni aradı. Küçük bir notu var. Bakanı da televizyonda görmüşler ama biz göremiyoruz. Sayın Çalışma Bakanı’nı. Bana dediler ki ‘Biz 5 kişilik bir aileyiz. Sabah, öğle ve akşam simit yiyoruz. Simidin tanesi 5 lira. 3 öğün simit yediğimizde verdiğimiz para 75 lira. 30 günle bunu hesaplarsak 2 bin 250 lira. Bu kuru bir hesap. Bunun içerisinde ne peynir var ne zeytin ne reçel ne de çay var. Bunları da sofraya katacak olursak, genel bir hesapla 5 bin liralık bir masraf yapmamız gerekiyor’. Evet Sayın Bakan asgari ücret 5 bin lira, bu mektubun cevabını bu aileye siz verirsiniz."

ÇANKIRI'NIN VE DAHİ ÜLKENİN 'SİMİTÇİ VEKİLİ' BU HESABA NE DER?

AKP Grup Başkanvekili Çankırı milletvekili M. Emin Akbaşoğlu, bundan yaklaşık 3 yıl 9 ay önce yani 31 Mart 2019 yerel seçimleri öncesi Yapraklı ilçesinde yaptığı konuşmada şöyle demişti:

"Bir çay bir simit 2 lira. Doğru mu? 5 kişilik bir aile sabah kahvaltısında kaç lira tüketmiş olur? 10 lira. Üç öğünde 30 lira yapar. Bir günde 5 kişilik ailenin gideri 30 lira.' dedi. Ay boyunca bu hesapla 900 lira masraf yapıldığını belirten Akbaşoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: '2.020 eksi 900 lira ne yapar? 1.120 lira cebinde kalıyor. Daha mı iyi daha mı kötü Allah aşkına?"

Nam-ı diğer 'simitçi vekil' M. Emin Akbaşoğlu'nun CHP İzmir Milletvekili Kani Beko'nun yukarıdaki konuşması karşısında 'cevap' verebildi mi bilmiyoruz!

Sözcü18 Haber Merkezi olarak 'Simitçi Vekil'den bugün de benzer bir hesap yaparak, mevcut asgari ücretten vatandaşın cebinde neyin kalıp kalmadığını kamuoyuna açıklamasını beklediğimizi bilmesini istiyoruz...

Haydi... Ha gayret... Bir ses ver sayın vekil...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler