Çankırı'nın Türkiye'deki gururu Erler Tekstil 30'uncu kuruluş yılını kutluyor

Çankırı'nın Atkaracalar ilçesinde dünyaya gelip, İstanbul'a göç eden Galip Karataş'ın girişimciliği ile başlayan 'Erler Tekstil' bugün Türkiye'de kendi alanında 'öncü' kuruluş olmaya devam ediyor...

KURULDUĞU 1992 yılından bu yana hazır giyim ve moda endüstrisinin kumaş tedarikçiliğini üstlenen Erler Tekstil, kuruluşunun 30’uncu yılını, hazırladığı bir tanıtım filmi ile kutluyor. Firmanın ‘offical’ hesaplarından duyurulan Erler Tekstil 30. Yıl tanıtım filminde, Türkiye’nin önde gelen marka ve tasarımcıları Erler Tekstil ile olan uzun soluklu ticari ilişkilerini anlatırken; şirketin tarihçesi, mağazalar ve kumaş koleksiyonları hakkında da temel bilgiler veriliyor.

galip-karatas-resim-08.jpg

Erler Tekstil Kurucusu ve Onursal Başkanı Çankırı/Atkaracalar doğumlu Galip Karataş’ın anlattığı kuruluş hikayesiyle açılan tanıtım filminde Ipekyol Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Ayaydın, Setre Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hikmet Ünal; moda tasarımcıları Arzu Kaprol, Nihan Peker ve Erol Albayrak dışında Roman tasarım departmanından Gökçe Temel ve Faik Sönmez’den tasarımcı Ekin Evcan ile satın alma sorumlusu Gökhan Yol yer alıyor.

Erler Tekstil Yönetim ve İcra Kurulu Üyeleri (soldan sağa); Hakan Özbek, Erkan Özbek, İlker Karataş, Tuncer Özvar, Soner Özvar ve Erkan Elmastaş...

14 Ocak 1992 yılında Galip Karataş, Tuncer Özvar ve İlker Karataş tarafından bir aile şirketi olarak kurulan Erler Kumaşçılık ilk mağazasının Osmanbey Şafak Sokak’ta açtı. Hazır giyim sektörünün ihtiyaç ve beklentileri doğrultusunda oluşturduğu güncel kumaş koleksiyonları ile kısa sürede marka bilinirliği sağlayan Erler Tekstil, Türkiye’nin önde gelen marka ve tasarımcıları ile çalışmaya başladı.

Bugün Osmanbey (2), Nişantaşı ve Ümraniye’de bulunan 4 mağazası ile toptan ve perakende kumaş piyasasının önemli aktörlerinden biri olan Erler Tekstil, dijitalde beşinci mağaza gibi konumlandırdığı www.erlerkumas.com adresinden online kumaş satışı gerçekleştiriyor. Hazır giyime yönelik dokuma ve örmelerden oluşan kumaş koleksiyonları ve ‘couture’ odaklı özel kupon kumaşlar ile moda yaratıcılığını destekleyen Erler Tekstil tüm aşamalarını kendi bünyesinde gerçekleştirdiği dijital emprimeleriyle de tasarımcılara ilham veriyor.

Dört aylık bir çalışma sonucu ortaya çıkan Erler Tekstil 30. Yıl filmi, Merdan Yapım tarafından hayata geçirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler