Çankırı'nın vekilleri Devlet Hastanesi'ne sahip çıkmıyor!

Çankırı'nın vekilleri Devlet Hastanesi'ne sahip çıkmıyor!

Çankırı'ya 'şehir hastanesi getireceğiz' diye yola çıkan şehrin milletvekilleri, Devlet Hastanesi'nde sürekli arıza yapan tomografi cihazının yenilenmesi için 'körler-sağırlar'ı oynamaya ısrarla devam ediyorlar...

Çankırı'nın milletvekilleri AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu başta olmak üzere Salim Çivitcioğlu şehre 'Şehir Hastanesi' getirmek için aylardır kolları sıvamış durumda... Lakin gel gör ki, Çankırı Devlet Hastanesi'nde mevcut tomografi cihazı günlük ortalama 70 işlem yapması gerekirken bu sayı zaman zaman 200'ü bulunca zorunlu olarak arızaya neden oluyor!

Çankırı Devlet Hastanesi'nde sık sık arızalanan tomografi cizahının yenilenmesi ile birlikte ikincisinin hatta hatta 3'üncüsünün alınması gerekirken, yaşanan kaosa bölge milletvekilleri kayıtsız kalmakta ısrar ediyorlar.

'YENİSİNDEN VAZGEÇTİK İKİNCİ ELİ ALMAYA DAHİ ONAY ÇIKMIYOR'
Konuyla ilgili olarak Sözcü18 Haber Merkezi'nin derlediği bilgilere göre Çankırı Devlet Hastanesi'nde talebi karşılayamayan ve bu yüzden sık sık arızalanan tomografi cizahının yenilenmesi konusu yaklaşık iki yıldır hastane yönetiminin gündeminde! Yönetim tarafından cihazın alımı yönünde yapılan her hamle, milletvekillerinden destek al(a)madığı için geri tepmiş! Öyle anlar yaşanmış ki, hastane yönetimi "Yenisini almak için bütçe çıkartmakta zorlanılıyor ise, hiç değilse ikinci el tomografi cihazı alalım" teklifi dahi yapılmış!

TOMOGRAFİ CİHAZI ARIZA YAPINCA KARATEKİN'E GÜN DOĞUYOR!
Öte yandan Çankırı Devlet Hastanesi'nde arızalanan ve devre dışı kalan tomografi cihazı, şehirde tek özel hastane olan Karatekin Hastanesi'ne de fırsat yaratıyor. Hasta sevkleri bu hastaneye yönlendiriliyor ve durduk yerde birilerinin cebine para giriyor! Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği bilgilere göre Çankırı Devlet Hastanesi'ne tomografi cizahının alımını aynı zamanda AKP Merkez İlçe Başkanı da olan ve Karatekin Hastanesi çalışanı Mustafa Potukoğlu'nun engellediği iddiaları da mevcut!

YENİ CİHAZIN ALIMI NEDEN GERÇEKLEŞMİYOR?
Bu sayfalardan bölgenin ve iktidarın milletvekillerine soruyoruz:

- Çankırı Devlet Hastanesi'nin yaklaşık iki yıldan bu yana ihtiyacı olan 2'nci ya da 3'üncü tomografi cihazı neden alın(a)mıyor? Gerekçeniz ne ise bunu Çankırı kamuoyu ile paylaşmanız dileğimizdir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
13 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler