Çankırı'ya 4 bin 500 kişilik 'yeni mezarlık' alanı

Çankırı'ya 4 bin 500 kişilik 'yeni mezarlık' alanı

Bugün ve gelecek adına Sarıbaba Mezarlığı’nın yetersiz kalması nedeni ile yeni yer arayışı sonuçlandı. Uluyazı kampüs yolu ile Şehir Mezarlığı arasındaki 100 bin metrekarelik orman arazisini 'yeni mezarlık' alanı olarak belirlendi.

ÇANKIRI Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen’in girişimleri ile başlatılan yeni mezarlık alanında çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Mezarlık yeri ve defin işlemlerini daha modern ve sistematik bir hale getirecek 4 bin 500 mezar kapasiteli alanın, Çankırı’nın 15 yıllık kabir ihtiyacını karşılaması hedeflendi.

Bugün ve gelecek adına Sarıbaba Mezarlığı’nın yetersiz kalması nedeni ile yeni yer arayışını sonuçlandıran Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Uluyazı kampüs yolu ile şehir mezarlığı arasındaki 100 bin metrekarelik orman arazisini Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan tahsis ederek başlattığı yeni mezarlık çalışmalarında kabir alanlarını belirlemeye devam ediyor.

Toplamda 4 bin 500 mezar kapasiteli alanın ilk etap çalışmaları kapsamında yapılacak bin 512 mezar yeri çalışmalarında sona doğru gelindi. Ekipler, mezar yerlerini belirlerken yaya ve araç yollarını da oluşturuyor. Tesviye çalışmalarının ardından yollar, parke ile buluşturulacak. İlk etabın çevre istinat duvarları yapımı ise önümüzdeki günlerde başlayacak.

cankiri-yeni-mezarlik-resim-06.jpg

ihbar-hatti-sozcu-18-resim-01.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler