"Çankırı'ya deniz geliyor" diyerek yaygara yapan Simitçi Vekili!!! Bu haberle kulakların çok çınlayacak!

"Çankırı'ya deniz geliyor" diyerek yaygara yapan Simitçi Vekili!!! Bu haberle kulakların çok çınlayacak!

CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, 2017’de temeli atılan ve Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünün internet sitesinde yapıldığının belirtildiğini aktardığı Devrez Barajı’nı bölgedeki tüm aramalarına karşın bulamadıklarını söyledi.

CHP İstanbul milletvekili Gökan Zeybek, dün Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, CHP’li vekiller Hasan Baltacı ve Sayın Türabi Kayan ile birlikte CHP Çankırı İl Örgütünden bir heyetle, 17 Aralık 2017'de büyük bir törenle temeli atılan Devrez Barajı'nın durumunu görmek için önceki gün Çankırı'ya gittiklerini anlattı.

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünün internet sitesinde barajın yapıldığına dair bilgilerin bulunduğunu ifade eden Zeybek, ancak yolda gördükleri vatandaşlara barajın yerini sorduklarını, Çankırı'da barajın nerede olduğunu bilen bir kişiye rastlayamadıklarını söyledi.

İLGİLİ HABER
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Çankırı'daki 'kayıp baraj'ın peşinde - TIKLA

Eski Orman ve Su İşleri Bakanı, AKP Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu tarafından temeli atıldığı Devrez Barajı'nın yapılacağı noktaya gittiklerini belirten Zeybek, baraja ilişkin fotoğrafları gazetecilere gösterdi. Zeybek, bu yerde temel aradıklarını ancak bulamadıklarını belirtti.

‘YOLDA İLERLEDİKÇE SORU İŞARETLERİMİZ ARTTI’
Zeybek şöyle konuştu:

"Öncelikle Kurşunlu İlçesi Köprülü Mevkii’nden Barajın temelini bulabilmeyi düşündüğümüz bölgeye doğru giden yol, 4 tekerlekli binek araçların güvenli bir şekilde seyahat edeceği nitelikte değil. Dereleri aşıyorsunuz, koca koca kaya parçalarının yanından geçiyorsunuz, dağları, tepeleri tırmanıyorsunuz, sonra bir anda “tarla” diye nitelendirilebilecek bir araziye girip tekerlek izlerini takip ederek tekrar kenarlarında büyük büyük kayaların bulunduğu, görünüşe göre müteahhitlere büyük paralar kazandırmak amacıyla kurgulanan, yüksek sayıda araç geçişinin gerçekleşmeyeceği çok net görülebilen ancak geniş ve bol şeritli tasarlanan toz, toprak içinde bir yola çıkıyorsunuz. Katettiğimiz her metre, bölgeye ulaşmak için aştığımız her zorluk sonrası baraj ve temeli ile ilgili soru işaretlerimiz de artmaya başlamıştı. 3 sene önce temeli atılan bir barajın yolları bu şekilde olmamalıydı.

Dağlık bir bölgeye doğru saatte 20 km hız ile yani 1.viteste son bir tırmanış gerçekleştirip, akan yağmur sularının su kanalları oluşturduğu bir düzlüğe çıkar çıkmaz önümüzdeki araçta olan Çankırı İl Başkanımızın ikazı ile durduk. Yol bitmişti. Araçlardan indiğimizde bulunduğumuz bölgenin, 17 Aralık 2017’de temeli atılan barajın bulunduğu yer olduğunu tarafımıza iletildi."

‘ÜÇ SENEDİR BİR TEMELE DENK GELEN KİMSE YOK’
Barajın temelinin atıldığı öne sürülen bölgeye dair konuşan CHP’li Zeybek, “Burada bulduğumuz sadece patlatılan kayalardan artan moloz yığınları. Ne bir şantiye çalışması, ne araç gereç ekipmanı, ne beton santrali!

Bölgede yaşamını sürdüren çobanlarla konuştuk, köylülerle konuştuk, eski belediye başkanımıza sorduk, ilçe başkanımıza sorduk, kimse bir temele denk gelmemiş 3 senedir.

Biz baraj inşaatının ne aşamada olduğunu görmeye gittik, kendimizi barajın temelini ararken bulduk” ifadelerini kullandı. Veysel Eroğlu’na seslenen Zeybek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sayın Veysel Eroğlu, 17 Aralık 2017'de büyük bir törenle milletvekili, bürokratlar ve binlerce insanla temelini attığınız Devrez Barajı'nın temelini biz aradık bulamadık? Siz bize bu barajın yerinin nerede olduğunu gösterebilir misiniz? Bugüne kadar bu baraj inşaatı dolayısıyla müteahhitlere yapılmış ödemelerdeki imalatların nereye yapıldığını bize gösterebilir misiniz? Yapmış olduğunuz bir temel atma töreninin sonrasında hiçbir imalatın yapılmamış olduğu Devrez Barajı'yla ilgili kamuoyunun karşısına çıkıp özür dilemeyi düşünüyor musunuz?"

VE ATILAN TEMELİN BUGÜNKÜ GÖRÜNTÜSÜ

kopurlu-cankiri-baraj-kursunlu-temel-resim-012-001.jpg

NE OLMUŞTU?
17 Aralık 2017 tarihinde Çankırı’da düzenlenen temel atma törenine, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Çankırı Valisi Hamdi Bilge Aktaş, Çankırı Milletvekilleri, Çankırı Belediye Başkanı, DSİ Genel Müdürü Murat Acu, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının üst düzey yetkilileri, İlçe Belediye Başkanları katılmıştı.

Temel atma töreninde konuşan Eroğlu, “Çankırılı vatandaşlarımızın yüzlerini güldürmek için çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

DSİ Genel Müdürü Murat Acu da temel atma töreninde yaptığı konuşmada, "Büyük bir hizmetin temel atma töreni için buradayız. Toplamda 450 milyon TL değerindeki bir sulama tesisinin depolama tesisi Çankırı Devrez Barajının temel atma merasimi için buradayız. 156 bin dekar alana hizmet ediyor bu proje aynı zamanda Çankırı’yla beraber Kastamonu ve Çorum Kargı’nın da sulama alanlarına etki ediyor. Kurşunlu’da yapılacak olan bu baraj. Proje bedeli 450 milyon TL sadece barajın yapım bedeli 130 milyon TL. 92 Metre yüksekliğinde olan bir baraj. Hepimize hayırlı olsun. Çankırı’ya yatırım yapmaya devam ediyoruz 2003 yılından beri 8 baraj, 4 gölet yaptık ve 240 milyon metreküp su depoladık. Kurak sezonlar yaşıyoruz. Bu sene son 44 yılın en kurak yılını yaşadık. Ama bakanımız liderliğinde bu sıkıntılarımızı Türkiye’ye yansıtmadık. Bu kuraklığa rağmen hiçbir şehrimiz su sıkıntısı yaşamadı yaptığımız barajlardan dolayı. Bakanımızın bin günde bin gölet projesi kapsamında bin tane gölet bitirdik 2019 yılına kadar 1071 gölet daha bitireceğiz" dedi.

2018 yılında DSİ 5. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, barajın ekonomiye 101 milyon lira katkı sağlayacağı öne sürülmüştü.

ÇANKIRI'YA DENİZ GELİYOR" DİYEREK HAYLİ YAYGARA YAPAN SİMİTÇİ VEKİL!
UMARIZ KULAKLARINIZ ÇINLIYORDUR!

temel-atma-toreni-cankiri-resim-012.jpg

AK Parti Çankırı Milletvekili ve partinin Grup Başkanvekili M. Emin Akbaşoğlu, 17 Aralık 2017 tarihinde yapılan temel atma töreni sonrası Anadolu Ajansı'na şu açıklamayı yapmıştı:

"AK Parti Çankırı Milletvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kızlaryolu Barajı'nın su toplama havzasında kalan Köpürlü Köyü'nde yetkililerle incelemelerde bulunduklarını söyledi.

Mehmet Eraslan isimli bir köylünün kendilerine ayran ikram ederek ne yaptıklarını sorduğunu anlatan Akbaşoğlu, şöyle devam etti:

"Biz de kendisine, Kızlaryolu Barajı'nın temelini atacağımızı ve orada adeta deniz oluşacağını söyledik. Çankırı, Kastamonu ve Çorum illerinin tarım ve hayvancılık noktasında suya kavuşacağını ve bununla ilgili inceleme yaptığımızı belirttik. Eraslan amca bize, '7 yaşında iken çobanlık yaptığı sırada köylerine birilerinin geldiğini, taşı oyarak içine kurşun döktüklerini ve su ölçümü yaptıklarını' söyledi. Mehmet Eraslan, 'Bunlar ne yapıyor' diye sorduğu o zamanki yetkililerin baraj yapacaklarını söylediğini anlattı. Aradan 70 yıl geçmesine rağmen bunun gerçekleşmediğini ifade eden Mehmet amca, biz her ne kadar 'Baraj yapılacak' desek de bize inanmadı. Biz de bunun üzerine Mehmet amcayı, barajın temelinin atılacağı törene davet ettik."

AK Partili Akbaşoğlu, barajın temelinin 17 Aralık Pazar günü, AK Parti Çankırı İl Kongresi'nden sonra, Başbakan Binali Yıldırım ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun da katılacağı törenle atılacağını aktardı.

400 Milyon liraya mal olacak bu barajın 70 yıldır hasretle beklendiğini ifade eden Akbaşoğlu, "70 yıllık bu hasret sona erecek. Çankırı'ya adeta deniz gelecek ve ilimizin en büyük projesi olacak." dedi.

"BÜYÜK KATMA DEĞER OLUŞTURACAK" 
Barajın özellikleri hakkında bilgi veren AK Parti'li Akbaşoğlu, "Barajın gövdesi 100 metre olacak. 120 milyon metreküp su tutacak, 5 megavat/saat üretimi yapılacak, 160 bin dekar alan sulanacak. Su hayattır, bölgemiz su ile hayat bulacak. Tarım ve hayvancılık, büyük katma değer oluşturacak. Hem Çankırı hem Kastamonu hem de Çorum'a hayat taşıyacak bu dev projenin temelini, bu üç ilimizle birlikte hep beraber atacağız." diye konuştu.

Muhammet Emin Akbaşoğlu, hemşehrilerinin yeni yapılan ve Ankara-İstanbul arasını 40 kilometre kısaltan Çankırı-Korgun-Kurşunlu yolu ile 20 dakikada Kızlaryolu Barajı'na gelerek burada balıkçılık, su sporları, rafting, yürüyüş yapabileceklerini de kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
17 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler