Çankırı'ya dolmuş geliyor!

Çankırı'ya dolmuş geliyor!

Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Necati Akdoğan Sözcü18'e konuştu...

Çankırlı şehiriçi ulaşımı bundan böyle dolmuşla gerçekleştirecek. Halen halk otobüsleri ile sağlanan şehiriçi ulaşım çok yakında hizmete girecek 60 dolayında dolmuşla gerçekleştirilecek.

Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Necati Akdoğan, Sözcü18 Genel Yayın Yönetmeni Vedat Beki'nin sorularını yanıtladı. Akdoğan "5 yıl önce göreve geldiğimde şehiriçi ulaşım hizmetinin Oda kanalıyla verilmesini önermiştim. Bugün bu hayalim gerçekleşti. Biz teklif ettik Belediye Başkanımız da olaya sıcak baktı. Çankırı'da şehiriçi ulaşım hizmetini Oda olarak üyelerimizle birlikte yerine getireceğiz" dedi.

'BÜYÜK ARAÇLARDAN ÇOK ŞİKAYET ALIYORUZ'
Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Necati Akdoğan "Şehiriçi ulaşımda bugüne kadar hizmet veren büyük araçlardan çokça şikayet alıyoruz. O yüzden bu hizmeti küçük araçlarla yapma kararımızı uygulamaya geçireceğiz" dedi. Akdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Amerika'yı yeniden keşfe gerek yok. Kastamonu ve Çorum'da sistemin nasıl çalıştığını yerinde inceledik. Ankara Minibüsçüler Odası Başkanı ile de görüştüm. Yapmak istediğimiz sisteme elinden gelen bütün desteği vereceğini ifade etti. 15'er kişilik dizel yakıtlı 60 minibüsle Çankırı'mızda şehiriçi ulaşımı özlenen seviyeye çıkartabileceğimizi düşünüyorum. Bu işin erbabı ve deneyimine sahip üyelerimizle birlikte çok kısa sürede hizmet vermeye başlayacağız."

Oda Başkanı Akdoğan, verilecek hizmetin Belediyeye karşı sorumlusunun Oda olacağını, araç sahibi üyelerin de hazırlanacak şartnameye göre vatandaşa hizmet vereceklerini ifade ederken sözlerini "Geride bıraktığımız yıl içerisinde şehir içerisinde 500 bin yolcu taşınmış. Bunun 480 bini öğrenci geriye kalanı Çankırılı. Bu rakam hayli düşündürücü. Çankırı insanının şehiriçi ulaşımda göstermiş olduğu çekingenliği 'dolmuş' sistemi ile kıracağımızı düşünüyorum" diyerek tamamladı.

Öte yandan hizmete girecek dolmuşlar için durak yeri olarak PTT yanındaki yaklaşık 20 araç kapasiteli alanın Belediye Başkanı İrfan Dinç'ten tahsisinin istendiği ve bununla ilgili çalışmaların devam ettiği de öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler