Çankırı’ya "İçme Suyu ve Kanalizasyon Bilgi Sistemi" getiriliyor

Çankırı’ya "İçme Suyu ve Kanalizasyon Bilgi Sistemi" getiriliyor

Operatörler tarafından kullanılacak altyapı tespit radarı ile şehrin tüm içme suyu ve kanalizasyon ağı haritalandırılacak.

Çankırı Belediyesi, şehrin altyapı bilgilerini sayısallaştırmak için çalışma başlattı. Operatörler tarafından kullanılacak altyapı tespit radarı ile şehrin tüm içme suyu ve kanalizasyon ağı haritalandırılacak. Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, yapılacak çalışma ile Çankırı’nın altyapı faaliyetlerinde daha etkili bir koordinasyonun sağlanacağını ve belediyenin hizmet sahasına giren içme suyu ve kanalizasyon hatlarının altyapı çalışmalarında karşılaşabilecekleri olası zararların ve vatandaş mağduriyetinin önleneceğini söyledi.

Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekipleri, içme suyu ve kanalizasyon altyapılarının dijital ortama aktarılması amacı ile kullanılacak özel araç ile tüm ağı tespit ederek haritalandırmaya hazırlanıyor. Şehrin en büyük mahallelerinden Buğday Pazarı Mahallesi’nin 5 bin metrelik alanında başlayacak çalışmalar, tüm içme suyu ve kanalizasyon ağını kapsayacak.  

Çankırı’ya ait altyapı bilgi sistemi oluşturulmasını sağlayacak uygulama sayesinde diğer altyapı sağlayıcılarının çalışmalarında Belediyenin hizmet alanına giren içme suyu ve kanalizasyon hatlarının zarar görmesi engellenecek. Elde edilen bilgiler, altyapı çalışmalarında gerekli durumlarda diğer kurumlar ile paylaşılabilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler