Yeni hastane galiba 'hava'ya yapılacak!

Yeni hastane galiba 'hava'ya yapılacak!

3 Kasım'da yaptıkları basın toplantısı ile vatandaşa "Çankırı'ya yeni hastanenin yapımı için müjdeler" veren AKP'li milletvekilleri M. Emin Akbaşoğlu ve Salim Çivitçioğlu'nun "suya resim" yaptıkları kısa sürede ortaya çıktı!

AK Parti Çankırı milletvekilleri M. Emin Akbaşoğlu ile Salim Çivitcioğlu'nun 3 Kasım'da il binasında gerçekleştirdikleri basın toplantısında kamuoyuna duyurdukları "yeni hastane" ile ilgili açıklamaların tamamına yakın bölümünün 'su üzerine yapılan resim' misali 'hayal ürünü' olduğu ortaya çıktı.

NEDEN Mİ 'HAYAL'?

İddialara göre, Akbaşoğlu ve Çivitcioğlu'nun il binasında yaptıkları açıklamada Çankırı'ya yapılacak yeni hastane yeri için halen İl Jandarma Komutanlığı'nın kullanımında olan yaklaşık 120 dönümlük arazisi üzerine konuşlandırılacağı yönünde bilgilendirme yapmasına karşın, ne Sağlık Bakanlığı'nın ne de Çankırı Valiliği'nin konuyla ilgili olarak herhangi bir resmi yazısı ortada yok!

Çankırı İl Jandarma Komutanlığı'na bugüne kadar başta bağlı bulunduğu İçişleri Bakanlığı olmak üzere, ne Çankırı Valiliği'nden ne de Sağlık Bakanlığı'ndan konuyla ilgili "Görev yaptığınız alan hastane yapımı için Sağlık Bakanlığı'na devredilmiştir" ya da "Halen görev yaptığınız ve uhdenizde bulunan arazi hastane yapımı için Sağlık Bakanlığı'na tahsis edilmiş olmakla birlikte şu tarihten itibaren de yeni görev alanınız olarak şu adres belirlenmiştir" şeklinde bir yazının ortada olmaması, AK Parti milletvekillerinin yaptıkları açıklamaların da tamamına yakınını boşa çıkartıyor.

SAĞLIK BAKANI'NA ZİYARET TARİHİ ÇOK İNCE HESAPLANMIŞ!

Yaşanan gelişmelere baktığımızda 2 Kasım 2021 Salı akşamı AKP Çankırı milletvekilleri M. Emin Akbaşoğlu ve Salim Çivitcioğlu'nun beraberlerinde İl Başkanı ve İl Genel Meclisi Başkanı ile birlikte Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca'yı makamında ziyaretleri tam anlamıyla bir proje!

Şöyle ki; hemen ertesi gün yani 3 Kasım, AK Parti'nin kuruluş yıldönümü!

Uzun süredir halkın karşısına çıkacak 'neden' (!) bulamayan AK Parti'nin Çankırı milletvekilleri, yaklaşık 4 yıldır adeta 'muamma'ya dönen 'yeni hastane' projesi bir anda kendilerine adeta 'can simidi' oldu!

Sağlık Bakanı ile 2 Kasım'da ne konuşuldu bilmemiz mümkün değil! Ancak Bakan Koca ile birlikte makamda çekilmiş tek kare fotoğraf, sosyal medyaya 'müjdeler' olarak yansıtılması çok mu çok işe yaradı!

HEDEF 3 KASIM'I KURTARMAKTI!

Akbaşoğlu ve Çivitcioğlu'nun hemen ertesi güne yani AK Parti'nin kuruluş yıldönümüne isabet eden 3 Kasım Çarşamba günü için il binasında yaptıkları basın toplantısı tam anlamıyla bir 'business show' modunda gerçekleştirildi.

Her iki milletvekili yanlarına il başkanı ve il genel meclisi başkanını alarak kameraların karşısına geçtiler ve Türkiye'nin medar-ı iftiharı AK Parti Grup Başkanvekili nam-ı diğer "simitçi vekil" (!) M. Emin Akbaşoğlu aldı mikrofonu eline ve her zamanki gibi başladı Çankırılı'ya 'masallar' (!) anlatmaya...

Kim tutar simitçi vekili?!

Tutana da aşk olsun!!!

CHP'nin heyet halinde Kurşunlu'ya giderek bulamadığı o meşhur barajla ilgili olarak  "Çankırı'ya deniz gelecek" (!) müjdecisinin sahibi 'simitçi vekil' şunları söylemekte beis görmüyordu:

"2017 yılında yatırım Programına alarak başlattığımız Kurşunlu Köpürlü Köyü’ndeki Devrez Kızlaryolu Barajı (Yeni ismi ile Prof. Dr. Hasan Zuhuri Sarıkaya Barajı )’nda son aşamaya gelinmiş durumda. Yaklaşık 160 bin dekar araziyi sulayarak bölgemize yıllık 400-500 milyon katma değer üretecek olan ve ayrıca elektrik üretimi de gerçekleşecek olan, yerden yüksekliği 92 metrelik dev barajın perde betonu devam ediyor. İnşâAllah önümüzdeki yıldan sonra su tutulmaya başlanılacak.

akbasoglu-resim-9999.jpg

9 Ekim 2021 tarihinde Akbaşoğlu'nun Köpürlü barajı ile ilgili olarak yaptığı paylaşım...

Köpürlü Köyü sakinlerimizin yeni yerleşim yeri belirlenerek çalışmalara başlandı. En güzel ve uygun şekliyle evleri kendilerine teslim edilecek inşâAllah. Şu an içme suyu olarak kullandığımız Güldürcek Barajı’nın üç misli büyüklüğündeki Devrez Kızlaryolu (Prof. Dr. Hasan Zuhuri Sarıkaya) Barajı hemşehrilerimizin içme suyu ihtiyacını da karşılayacak şekilde hizmet verecek. Şimdiden nice hayırlara vesile olmasını diliyorum."

Ülke insanının "Simitçi Vekil" olarak tanıdığı Akbaşoğlu'nun çok değil yaklaşık 48 saat önce söylediği cümleye bakar mısınız:

İnşâAllah önümüzdeki yıldan sonra su tutulmaya başlanılacak.

Ne zaman su tutulmaya başlanacak?

"... önümüzdeki yıldan sonra"!!!

Yani?

Önümüzdeki yıl 2022... 

2022'den sonra!!!

2023... 2024... 2025... 2026... 2037... 2048... uzayıp giden yıllar...

Çünkü, sözü edilen proje için 2021 yılında ayrılan ödenek 100 milyon lira! Bunun gibi ne 100 milyon liralar yer orası bilinmez!

Lafı çok uzatmayalım ve esasa dönelim:

AK Parti Çankırı milletvekilleri Akbaşoğlu ve Çivitcioğlu, 3 Kasım günü Çankırı'da il binasında yaptıkları basın toplantısında vatandaşa 'müjde' (!) olarak verdikleri 'yeni hastane' olayı, bugün itibari ile 'suya resim yapma' ile eşdeğer durumdadır. Çünkü yeni hastanenin yeri henüz ilgili bakanlıkça "resmi" olarak tespit edilmemiştir. Konuyla ilgili olarak da gerek Sağlık Bakanlığı gerekse İçişleri Bakanlığı'nın karşılıklı bir yazışması ve bunun sonucu olarak Çankırı İl Jandarma Komutanlığı'na ulaşan "resmi" bir yazı bulunmamaktadır. Nokta

Bu arada aylar öncesinde tüm AKP'lilerin ağız birliği etmişçesine dillendirdikleri ve sosyal medyada çarşaf çarşaf paylaştıkları 'Çevre Yolu' diğer adıyla "Çankırı'yı bölen yol" (!) projesi hiç gündeme getirilmedi!

Acaba neden?

Sözcü18 yazacak kamuoyu bilgilenecek!!!

Bu ihaleler (!) neden hep bize kalır ki?!

Sözcü18

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
13 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler