ÇANOBDER'den darbeyi protesto yürüyüşü

ÇANOBDER'den darbeyi protesto yürüyüşü

15 Temmuz darbe girişimini protesto etmek, Türkiye Cumhurieti'ne sahip çıkmak amacıyla ÇANOBDER üyeleri dün akşam Kucaklama Taşı'ndan başlayıp Atatürk Anıtı önünde son bulan yürüyüşlerini basın açıklaması ile tamamladılar.

Çankırı Amatör Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneği (ÇANOBDER) Başkanı Ali Osman Göl yazılı bir basın açıklaması yaptı. Başkan Göl'ün açıklaması şöyle: 

"15 Temmuz 2016 gecesi ülkemiz büyük bir sınavdan geçmiş ve bu sınavı Büyük Türk Milleti, devlet olma bilinci ve kararlılığıyla bertaraf etmiştir. Ülkelerin tarihlerine bakıldığında bu sınavlardan, Irak, Suriye, Mısır gibi ülkeler başarısız olmuş ve kendilerini başka devletlerin boyunduruğu altında bulmuşlardır. Ama; Türk Devletine, Büyük Türk Milletine hiçbir şer gücün boyunduruk vuramayacağını, vurmaya kalkıştığında da uzanan ellerin omuzlarından, hatta boyunlarından kesileceğini 15 Temmuz günü, yönetimiyle, yürekli insanlarıyla, millet olma bilincini, insan onurunu taşıyan tüm birimleriyle göstermiştir. Yıllardır içimizde Müslüman saf bir cemaat rolünü oynayan terör örgütünün kanlı yüzü, insanımıza hedef belirlemeden kurşun sıkarak, demokrasiye karşı oluşunu da milletin kalbi olan Kurtuluş Savaşında bile düşman tarafından bombalanmayan Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne bomba atarak göstermiştir. Hainler emellerine ulaşamayacağını görünce halk ile askerin arasına provokatörlerini katarak olaydan habersiz erlerimizi de linç ettirme gayretine girmişlerdir. Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Cumhurbaşkanını, Hükümetini, Meclisini ele geçirmek isteyen hainler, bu emelleri karşısında tarihler yazan, çağlar açıp çağlar kapatan, her Türk asker doğar sözünün beyinlere kazındığı, bir ordu-millet ile karşılaşacağını unutmuşlardır. Onlar unutsalar dahi biz onlara hatırlatırız. Bu ülke seksen dörtten beri üç beş çapulcuya yar edilmediği gibi, kendini ABD’de gizleyen bir bezirgana da yar edilmeyecektir. Dünyaya duyurulur ki: Dünya üzerinde son Türk Şehit edilene kadar Türk’ün özgürlüğünü Türk’ün Devletini Türk’ün Bayrağını Türk’ün ezanını kimse yok edemez. 

Bu terörist grup tarafından uygulanmak istenen darbe girişimini nefretle kınıyor, hainler tarafından düzenlenen saldırılar karşısında şehit olan polislerimize, askerlerimize ve vatandaşlarımıza Yüce Allah’tan rahmet, Aziz Türk Milletine başsağlığı, yaralanan polislerimize ve vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz. Rabbimiz ülkemize bu acıları bir daha yaşatmasın. Saygılarımızla."

cankiri-canobder-darbe-protesto-resim-07.jpg

canobder-cankiri-resim-07.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler