Çataklı, "İBB'ye AKP'li müfettiş" iddialarını doğruladı

Çataklı, "İBB'ye AKP'li müfettiş" iddialarını doğruladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne açılan soruşturma ile ilgili olarak açıklama yapan İçişleri Bakan Yardımcısı Çataklı, "8 kişilik bir heyet var söz konusu olan. Bunlar olayın ciddiyeti ile bağdaşmayan olaylar. Yapılan işlemler hukuka tümüyle uygun" dedi.

çişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, aylık basın bilgilendirme toplantısında konuştu.

Çataklı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde ‘terörle iltisaklı personel çalıştırıldığı’ iddiasıyla belediyeye yönelik başlatılan özel teftişle ilgili açıklama yaptı. Çataklı, şu ifadeleri kullandı:

"Henüz rapor tamamlanmadı. Görevlendirilen bir arkadaşın adaylığı ile ilgili bir gündem var.

Oysa görevlendirilen müfettiş sayısı 8. Bu görevlendirilen arkadaş, daha önce de İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde teftiş ve soruşturmalarda bulunmuş ve birçok dosyada soruşturma izni verilmemesi teklifi getirmiş.

Ayrıca insanların anayasal hakkı; kamu görevlilerinin de birçok kurum ve kuruluşlarında, seçim öncesi insanlar istifa ederler aday olurlar, seçilirler veya seçilemezse de dönerler.

Teftiş kurulunda da bu var. Birçok siyasi partiden aday olup, dönen arkadaş var. Hatta CHP’den olanlar da var. Dolayısıyla bunlar, olayın ciddiyetiyle bağdaşmayan iddialar.

Biz yaptıkları işlere bakarız, o işlerin sonuçlarına bakarız. O anlamda yapılan işlem hukuka tümüyle uygun."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler