ÇATSO Başkanı Çelikten'den 19 Mayıs mesajı

ÇATSO Başkanı Çelikten'den 19 Mayıs mesajı

ÇATSO Başkanı Hayrettin Çelikten, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı.

ÇATSO Başkanı Hayrettin Çelikten, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, 19 Mayıs ruhunun Türk milletinin karakterini yansıttığına işaret ederek "Karakteri bağımsızlık olan milletimizin, 19 Mayıs'ta başlayan ve dünyaya emsal olan Kurtuluş Savaşı, dünya tarihinin en büyük başarılarından birisidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının 100 yıl önce yaktıkları bu meşale hiçbir zaman sönmeyecektir" dedi.

Çelikten mesajında şu ifadelere yer verdi:

"19 Mayıs 1919 günü şanlı tarihimizin en özel sayfalarından birisidir. Bu tarihte, işgal güçleri altındaki topraklarımıza Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde yeniden bağımsızlık tohumları ekilmiş ve sonrasında bu tohumların nasıl tuttuğunu ve ülkemizin dört bir yanında bağımsızlık çiçekleri olarak açtığını bütün dünya görmüştür.

Bu ülkenin gençleri ve onların yetiştireceği yeni nesiller, ülkemizin en büyük koruyucuları ve sahipleridir.
Gençlerine güvenen ve geleceğimizi onlarda gören Büyük Atatürk'ün izinde, bizler de Türk iş dünyası olarak diyoruz ki; Türkiye'nin girişimci gençleri, onların üstün yetenekleri, bizim dünya medeniyet yarışındaki en büyük güvencemizdir. Kimsenin endişesi olmasın, sahip olduğumuz gençlerimiz bizi aydınlık yarınlara taşıyacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle 100'üncü yılını yaşadığımız 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, gazilerimizi ve şehitlerimizi bir kez daha minnet, şükran ve rahmetle anıyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler