ÇATSO heyeti Macaristan'dan yurda döndü

ÇATSO heyeti Macaristan'dan yurda döndü

5-9 Nisan tarihleri arasında Macaristan'ın başkenti Budapeşte'ye giden ÇATSO heyeti yurda dönüş yaptı.

Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası 5 - 9 Nisan arasında Macaristan'ın Başkenti Budapeşte' de düzenlenen Construma İnşaat ve Yapı Malzemeleri Fuarına katılarak çeşitli kurum ve kuruluşlarla görüşmelerde bulundu. KOSGEB estekli olarak düzenlen iş gezisinde,  katılan kişiler ücretinin yüzde 60'ını KOSGEB tarafından destek alacaktır. 

Heyet Başkanlığını ÇATSO Başkan Yardımcısı Ömer Karaman'ın yaptığı ilimizdeki  inşaat sektöründe faaliyet gösteren iş adamları ile Türk Macar İş Adamları Derneği heyeti yemekli iş toplantısında Novotel Budapest Cıty - Budapest Congress Center salonunda bir araya geldi.
Türk Macar İş Adamları Derneği heyetinde TÜMİŞAD Başkan Yardımcısı Emin Altaç, Mustafa Şahbaz, Genel Sekreter Dr. Kamil Nas, Yönetim Kurulu Üyeleri Murat Yıldız, Ali Mercan ve Macaristan'da yerleşik inşaat sektöründeki iş adamları hazır bulundular.

Mustafa Şahbaz, Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı ve heyetini Macaristan'da görmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek Çankırı heyetine Macaristan sanayisi ve ekonomisi hakkında bilgi verdi ayrıca pek çok sektörde Macar işadamları ile işbirliği yapabileceklerini ifade ederek, ''Ticaret Odalarının Avrupa'ya yaptığı ziyaretlerle iş adamlarımızın vizyon ve ufuklarının genişleyeceğinden, ziyaretlerin artması gerekmekle birlikte çok önemlidir'' dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Budapeşte Büyükelçiliği Ticaret Ataşesi Dr. Faruk Cömert de toplantıya katılarak Macaristan ile Türkiye arasındaki işbirliği ve ekonomik ilişkilerin artırılması için bu tip karşılıklı ziyaretlerin önemli olduğunu vurguladı ve her iki ülkenin karşılıklı ticaret hacminin hedeflenen seviyelere çıkarılması için Ticaret Müşavirliği olarak her zaman destek vermeye hazır olduklarını ifade etti.

Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Ömer Karaman, Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası olarak hedeflerinin işbirliği yapabilecekleri Macaristan gibi pazarlarda daha aktif olarak her iki ülke ekonomisine katkıda bulunmayı hedeflediklerini belirtti ve bu ziyaretlerinin Macaristan'da yapılan inşaat sektöründeki 2016 Uluslararası 35. Construma İnşaat ve Yapı Fuarı'nıda kapsadığından inşaat sektöründe başarıyla faaliyet gösteren Çankırılı iş adamları ile beraber inceleme ve iş fırsatlarını yerinde görmek için geldiklerini belirtti.

Karaman; "Macar Eximbank'ın yatırım konusundaki fırsat ve desteklerini de yerinde görüşeceğiz ayrıca TÜMİŞAD ile ikili görüşmelerimizin yaralı olduğunu gözlemliyoruz, en kısa zamanda yatırım ve ticari işbirliklerini geliştirmek için yeniden geleceğiz'' dedi.

Türk-Macar İş Adamları Derneği Genel Sekreteri Dr. Kamil Nas Çankırılı iş adamlarını Macaristan'da görmekten mutluluk duyduklarını belirterek Macaristan'da inşaat sektöründe her iki ülke adına yapılabilecek iş imkanlarının olduğunu ve bunların değerlendirilmesinin büyük fayda sağlayacağını ifade etti. 

TÜMİŞAD Yönetim Kurulu Üyesi Murat Yıldız Macaristan inşaat sektörü ve yatırım olanaklarını belirten bir konuşma yapıp, tecrübe paylaşımında bulunarak ikili iş görüşmelerine geçildi. 
Karşılıklı soru cevap ve fikir alışverişinin sonunda Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Ömer Karaman günün anısına TÜMİŞAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Şahbaz'a ve Ticaret Ataşesi Faruk Cömert'e Çankırı Kaya Tuzu Lambası vererek işbirliğinin artarak devamını dilediler.

Programın ikinci ve üçüncü gününde Budapeşte HUNGEXPO Fuar Merkezinde bulunan Uluslararası CONSRTUMA 2016 İnşaat ve Yapı Fuarı'na katılan heyet, dünyanın çeşitli yerlerinden stand açmış, yerel ve uluslararası firma ile tanışma fırsatı yakaladı. Fuarların özellikle yurtdışındaki fuarların kendileri için çok önemli olduğunu söyleyen heyet , günceli takip etme , yeni teknolojileri tanıma ve mimari açıdan yeni bir vizyon kazanıp kendilerini geliştirme açısından oldukça önemli olduğunu söylediler. 

Heyet Programın 2. gününde Macaristan Büyük elçisi Sayın Şakir Fakılı'yı da ziyaret ederek , Çankırı ve Macaristan arasındaki Ticaret bağlarının geliştirmek için çeşitli fikir alışverişlerinde bulundu. Heyeti Macarsitan'da  gördüğü için çok memnun olduğunu söyleyen Fakılı, Macaristan'da Çankırı günü düzenleyebileceklerini, yaren kültürünü Macaristan tanıtabileceklerini ifade etti.

İş gezisinin 4'üncü ve son gününde Budapeşte'de Macaristan Eximbank'ı ziyaret edildi. Ziyarette Macaristan Eximbank Başkan Yardımcısı Andras Puşkaş, Macar Eximbak Türkiye Direkötür Arda Tugay ve Müdür Yardımcısı Gergely Jakli bulundu. Macaristan Eximbank Başkan Yardımcısı Andras Puşkaş ve Gergely Jakli  kurumlarının verdiği hizmetler ile ilgili sunum yaparak, ÇATSO Üyelerini bilgilendirdi. Görüşme sonunda ÇATSO Başkan Yardımcısı Ömer Karaman Andras Puşkaş'a tuz lambası hediye etti. 

cankiri-catso-macaristan-resim-04.jpg

Heyet 9 Nisan Cumartesi Yurda döndü. Katılımcılar Yurtdışı iş gezilerinin iş adamlarının kendilerini geliştirmeleri açısından çok önemli olduğunu söyleyerek, Organizasyonu yapan ÇATSO 'ya ve destek veren KOSGEB' e teşekkür ettiler. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler