ÇATSO'dan çözüm yok, disiplin var!

ÇATSO'dan çözüm yok, disiplin var!

Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası'nı icraatinden dolayı eleştiren üye, Disiplin Kurulu'na sevkedildi...

Geçtiğimiz günlerde Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası'nı eleştiren açıklamalarıyla gündeme damgasını vuran Hasan Hüseyin Kuşcu, oda yönetimi tarafından disiplin kuruluna gönderildi.

Fırın işletmecisi Hasan Hüseyin Kuşcu'nun eleştirileri üzerine Başkan Hayrettin Çelikten ve yönetimi, 7 Şubat 2011 günü yaptıkları toplantı ile eleştiri sahibini Oda Disiplin Kuruluna sevkederek cezalandırılmasını istedi.

Konuyla ilgili haberi okumak için

ÇATSO'nun gündeme getirilen iddialara ilişkin olarak verdiği yanıt şöyle:

“Çankırı Ticaret ve Sanayi Odasına talep ettiği ekmek fiyatını vermedikleri için bazı fırıncılar ateş püskürürken, bazı yerlerde ise ekmek piyasa fiyatının altında satılıyor.

Fırıncı üyelerimizin 300 gr ekmek için 75 kuruş, 300 gr pide için 100 kuruş olan azami satış fiyatı talepleri; ekmeğin temel gıda maddesi olması, kimi düşük gelirli aileler tarafından çokça tüketilmesi gibi gerçekler de göz önünde bulundurularak Meslek Komitemizce incelenmiş, uzun süren araştırmalar sonucunda fırıncı üyelerimizi de, halkımızı da mağdur etmeyecek uygun bir fiyat belirlenmiştir. Oda meclisimizin 31.01.2011 tarih ve 2011-24 sayılı meclis toplantısında görüşülerek uygulanmasına karar verilen azami fiyatlar 300 gr ekmek için 70 kuruş, 300 gr pide için 70 kuruş olarak; yumurtalı, susamlı vb pide çeşitleri ise ek ücrete tabi olmak üzere belirlendi. Bunun üzerine Kuşçuoğlu Unlu Mamüller Gıda Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. yetkilisi Hasan Hüseyin Kuşçu açıklama yaparak, 'sadaka değil hakkımızı istiyoruz' dedi. Ama bu arada bir gerçek ortaya çıktı. Fırıncılar fiyat artışı isterken bazı fırıncılar da 50 kuruşa ekmek satıyor."

KUŞÇU DİSİPLİNE SEVK EDİLDİ
Öte yandan yaptığı açıklama nedeniyle Hasan Hüseyin Kuşcu Oda tarafından disipline sevk edildi.

Açıklamada, “Üyelerimiz arasında bulunan Kuşcuoğlu Unlu Mamüller Gıda Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. yetkilisi Hasan Hüseyin Kuşcu, yerel basına talihsiz bir açıklama yapmıştır. Yapmış olduğu bu açıklama nedeniyle, 5174 Sayılı Kanunun 'Oda ve Borsa Üyelerine Verilecek Disiplin ve Para cezaları ile Disiplin Kurulu ve Yüksek Disiplin Kurulu Hakkında Yönetmelik' gereği Yönetim Kurulumuzun 07.02.2011 tarih ve 2011-94 sayılı toplantısında disiplin kuruluna sevk edilmesine karar verilmiştir” denildi.

Oda'nın yaptığı açıklamada eleştiriyi yapan isme ait firmanın 2 yıldır oda aidatını ödemediği de belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler