Çaya domuz kanı katmışlar!

Çaya domuz kanı katmışlar!

Düzenlenen 52 ayrı operasyonda piyasa değeri 20 milyon TL olan 1 milyon 473 bin kilo kaçak çay ele geçirildi.

Van İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, İran'dan kaçak yolarla Türkiye'ye getirilen ve buradan batı ilerine gönderilen kaçak çayla ilgili teknik takip başlattı. Yaklaşık 6 ay süren teknik takip sonucu, İran üzerinden Hakkari ve Van'da yurda sokulan kaçak çaylar, Adana'daki Gap Çay Fabrikası'na göndererek, Türk çayı ile harmanlanıp piyasaya süren şebeke elemanlarına yönelik operasyon başlattı. Adana, Mersin, Rize, Hakkari ve Van'da 300 jandarmanın katıldığı 52 ayrı operasyonda, aralarında polis, jandarma ve adliye görevlilerinin bulunduğu 7'si kamu görevlisi 32 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan ve kaçak çaylara fatura temin ettiği iddia edilen Rize Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı R.A.'nın da bulunduğu öğrenildi.

ELE GEÇİRİLEN ÇAYLARIN PİYASA DEĞERİ 20 MİLYON TL

Jandarma, sağlıksız ortamlarda katır sırtında yurda sokulup ahırlarda bekletilen kaçak çaylarıın, Adana'daki bir fabrikada Türk çayları ile karıştırılarak piyasaya sürüldüğünü belirlerken, yapılan operasyonlarla Mersin'de ele geçirilen 1 milyon 473 bin kilogram çayın piyasa değerinin 20 milyon TL olduğu ifade edildi.

KAMU GÖREVLİSİNE DOĞUM GÜNÜNDE LÜKS BMW OTOMOBİL HEDİYE EDİLDİ

Operasyonun, Türkiye'nin en büyük kaçakçılık operasyonu olduğunu belirten yetkililer, yapılan teknik takiplerde, çayların TIR'larla Adana'ya ulaşımını sağlayan bir kamu görevlisine çete üyelerince doğum gününde BMW marka lüks bir otomobil hediye edildiğini belirlediler. Jandarma Komutanlığı ekiplerince daha önceden ele geçirilen ve adli emanete yeddi emin olarak bırakılan depolardaki çayların da bu şebeke üyelerince sahte fatura düzenlenerek tekrar piyasaya sürüldüğü öğrenildi.

ELE GEÇİRİLEN ÇAYLARDA LABORATUARDA
YAPILAN İNCELEMEDE DOMUZ KANINA RASTLANILDI

Ahır ve çeşitli depolarda ele geçerilen kaçak çaylardan alınan örnekler, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı Laboratuarları'nda incelenerek rapor hazırlandı. Hazırlanan raporlarda, söz konusu çaylarda domuz kanının rastlandığını ve insan sağlı açısından tehlikeli olduğu belirtildi.

Gözaltına alının zanlılar, İlçe Jandarma Komutanlığı'ndaki ifadelerinin ardından geniş güvenlik önlemleri altında Gürpınar Adliyesi'ne sevk edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler