Çaykur Rizespor: 1 - Galatasaray: 1

Çaykur Rizespor: 1 - Galatasaray: 1

Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu ilk maçında Galatasaray deplasmanda Çaykur Rizespor ile 1-1 berabere kaldı. Galatasaray'ın 90+3'te bulduğu ikinci gol VAR incelemesiyle iptal edildi.

Ziraat Türkiye Kupası'nı 18 kez kazanarak bu kupada en çok zafer elde eden kulüp ünvanını elinde bulunduran Galatasaray 2020 yılındaki ilk resmi mücadelesinde Çaykur Rizespor ile 1-1 berabere kaldı. Çaykur Didi Stadyumu'nda oynanan mücadele ev sahibi ekip 39’dakikada Boldirin ile öne geçti.

Melnjak’ın sol kanattan ortasında arka direkte iyi pozisyon alan Boldrin şık bir vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi. Galatasaray bu golün hemen ardından Emre Akbaba ile beraberliği yakaladı. Sarı kırmızılılar 39'uncu dakikada sağ kanattan Feghouli ile geldi. Cezayirli oyuncunun ortasına Emre Akbaba vurdu ve Galatasaray’a beraberliği getiren golü attı.

EMRE AKBABA 249 GÜN SONRA…
Çaykur Rizespor’un stadında daha önce ayağı kırılan ve 249 gün sonra sahalara dönen Emre Akbaba kaptan olarak çıktığı maçta golünü atarak takımına beraberliği getirdi. 53’te Ömer Bayram yaklaşık 35 metre uzaktan kaleyi yokladı. Ömer’in sert şutu üst direğe çarparak oyun alanına geri döndü. Galatasaray adına öne geçme fırsatı bu pozisyonda kaçtı.

77’de Fatih Terim Falcao ve Seri’yi kenara alarak oyuna Taylan Antalyalı ve Emre Mor’u dahil etti. 88’de de Emre Akbaba’nın yerine Adem Büyük’ü alarak hücuma güç veren Galatasaray’da galibiyet golü gelmedi.

90+3’TE VAR GOLÜ İPTAL ETTİ
90+3’te Emre Mor, Adem Büyük’ün asistinde 2-1 öne geçiren golü kaydetti. Ancak VAR maçın hakemi Halis Özkahya’yı pozisyonu incelemeye çağırdı. Golden önce faul olup olmadığı inceledi ve Adem Büyük’ün faul yaptığına karar verilerek gol iptal edildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler