Celal Kaman: Görevimizin başındayız!

Celal Kaman: Görevimizin başındayız!

AKP Çankırı İl Başkanı Celal Kaman bugün düzenlediği basın toplantısında, 31 Mart seçim sonuçlarını değerlendirdi ve "Görevimizin başındayız" dedi.

AKP Çankırı İl Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısına; Belediye Başkan adayı Hüseyin Boz, İl Başkan Yardımcısı Nevzat Erdem, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Potukoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Çıbık ve il yönetim kurulu üyeleri katıldılar.

AKP Çankırı İl Başkanı Celal Kaman konuşmasına “Değerli Basın Mensupları, Toplantımıza katılımlarınız için teşekkür ederiz.” diyerek sözlerine başladı.

Kaman, “Öncelikle 31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde partimize oy veren ya da vermeyen, sandık başına giderek iradelerini beyan eden tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyoruz. Gecesini gündüzüne katan, memleket adına gayretlerini ortaya koyan tüm teşkilatlarımızı da tebrik ediyor ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.

2019 Mahalli İdareler seçimlerinde de partimiz yaklaşık 11 ay Belediye Başkanlığı yapan, çalışmaları ile beğeni toplayan Belediye Başkanımız Hüseyin Boz beyi aday göstermiş ve yine sizlerin de takip ettiği üzere uzun ve yoğun bir seçim çalışması dönemine girilmiştir.

Bu dönemde hassasiyetlerini gösteren, huzur içerisinde seçim çalışmalarının sürdürülmesini sağlayan tüm siyasi partilerimize, Seçim güvenlik ve huzuru sağlanması noktasında büyük gayret gösteren güvenlik güçlerimize, Vatandaşlarımızın iradelerini ortaya koymalarında görev alan Sandık Kurullarına, müşahitler ve görevlilere. Gelişmeleri aktaran, doğru ve tarafsız bilgilendirme yarışında emek veren siz değerli basın mensuplarına. Tüm Çankırı halkına teşekkür ediyoruz.

Gelinen noktada halkımız Atkaracalar, Çerkeş, Kızılırmak, Kurşunlu, Orta ilçelerimizde ve Çardaklı, Saçak, Yaylakent Beldelerimizde de AK Belediyeciliğinin devamı yönünde karar vermiştir. Önceki dönemde MHP Belediyesi olan; Ilgaz, Şabanözü, Eldivan'da AK Belediyecilik hizmetlerini tercih edilmiştir.

Halkımız; Bayramören, Yapraklı, Korgun ve merkezde tercihini MHP Belediye Başkan Adaylarından yana kullanmıştır.

İl Genel Meclis Üyeliğinde toplam 27 üyenin dağılımı ise: 18 AK Parti, 8 MHP ve 1 de Bağımsız olarak gerçekleşmiştir.

10.04.2019 tarihinde yapılan İl Genel Meclis toplantısında toplam 27 İl Genel Meclis Üyesinden 19'unun oyunu alarak seçilen AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Çıbık İl Genel Meclis Başkanı olarak seçilmiştir. Kendisine ve Çankırı'mıza hayırlı olsun dileklerimizi bir kez de sizler aracılığı ile bildiriyoruz.

Çankırı Belediye Meclisinde de 10 AK Parti Belediye Meclis üyemiz bulunmaktadır. 15 Meclis üyesi ise MHP'dir. Sonuçların hayırlara vesile olmasını dileriz.

Hemşehrilerimizin verdiği karar her zaman olduğu ve olması gerektiği gibi başımızın üzerindedir. Bu bir hizmet nöbetidir.

Çankırı Belediyesi devir teslim töreninde de kendilerine hayırlı olsun temennilerimizi ilettik, devir teslimimizi de gerçekleştirerek şehrimize hizmette İsmail Hakkı Esen bey ve ekibine basanlar diledik.

AK Parti Grup Başkanvekilimiz Sayın Muhammet Emin Akbaşoğlu, Milletvekilimiz Sayın Salim Çivitcioğlu ve bizler de her zaman olduğu gibi Çankırı için ve Çankırı'ya hizmet noktasında asla geri durmayacak, elimizden gelen her ne olursa tüm birimlerimiz ve tüm teşkilatlarımız ile ortaya koyacak, ilimiz için yapılacak bütün çalışmalarda hizmetin tam içinde olmaya gayret edeceğiz.

Şimdi Çankırı ölçeğinde hemşehriierimizin karan üzerine durum tespiti ile ilgili istişarelerimizi yapacak. Elbette bir araştırmaya gidecek, değerlendirmeler yapılacak. Genel Merkezimiz ile raporlarımız paylaşılacaktır. Böylece yeni süreçte yeniden gayretle partimiz adına çalışmalar hızla sürdürülecektir.

Malumunuz olduğu üzere Genel Başkanımız Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında 26-27-28 Nisan 2019 tarihlerinde MYK. MKYK. Bakanlar Kurulu Üyeleri, Genel Başkan Yardımcıları, İl Başkanları, Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Başkanları, Kadın ve Gençlik Kollan başkanlarımızın katılımıyla gerçekleştirilecek olan toplantımızda seçim süreçlerimiz ve alınan sonuçlar tüm yönleriyle değerlendirilecek ve bu çalışmalar sonrasında yeni yol haritası belirlenecektir.

Amacı itibar suikasti olan bazı sosyal medya hesaplarından kaynaklanarak toplumda dedikoduya dönüşen asılsız, mesnetsiz, terbiye sınırlarının çok altında kalan ve insani olmayan karalamalara karşı da gerekli yasal ve hukuki işlemler başlatılmış olup. Sonuna kadar takipçisi olacağımızı da buradan belirtmek isteriz.

Elbette bu tarz konular gündemimin boş yere işgal etmemelidir. Bunlar hakkında emniyet güçleri tarafından yapılacak incelemeler sonucunda adli mercilerce karar verilecektir.

Ayrıca son günlerde yine sosyal medya üzerinde çıkan bazı haberlerle ilgili olarak muhataplarının gerekli cevapları verdiği görülmekte olup, mesnetsiz ve iftira odaklı yapılmaya çalışılan bu haberlerle ilgili olarak en azından Belediye Başkanlığından gerekli bilgi ve belgeler alınarak  yapılmış olsa idi halkımız da doğru olarak bilgilendirilirdi kanaati taşımaktayız.

Seçim kampanyamız süresince bahsedilen tutarda partimizce herhangi bir harcama yapılmamıştır. Bu nedenle iftira niyetiyle yapıldığı açık olarak görülen bu haberlerle ilgili İl Başkanlığımızca herhangi bir açıklama yapılması gereği duyulmamış ancak bu kısa bilgi notunu sizlerle paylaşma gereği duyulmuştur.

akp-il-yonetimi-cankiri-resim-04.jpg
Yine aynı şekilde kulaktan duyma mesneti olmayan haberlerle Belediye Başkanlığımızın borçlarından bahsedilmektedir. Çankırı Belediye Başkanlığı devir tesliminden sonra 03/04/2019 Çarşamba günü yani geçtiğimiz hafta yapılan Belediye Meclis toplantısında Belediye Meclis Üyelerince ibra edilen Çankırı Belediyesi faaliyet raporunda belirtilen Mali Hizmetler Müdürlüğünün raporlarına göre. 31/12/2018 tarihi itibariyle Belediyemizin borcu 62.936.629.51-TL'dir.

Bunun 46.149.484,94 -TL'si İller Bankası'na olan uzun vadeli borçtur.

Şimdi yine yeniden hizmete dönüşecek, şehrimize katma değer kazandırıp insanımızın yüzünü güldürecek projelere ağırlık verme zamanıdır, çalışma zamanıdır.

Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum'un ilimizi ziyaretlerinde Çankırı’mızın hizmetine sunulmak üzere verdiği sözleri ilçelerimiz arasında hiçbir ayrım yapılmaksızın ilk aşaması yerine getirilmiş ve bu sözlerin devamının da yerine getirilmesi için Grup Başkanvekili Milletvekilimiz Sayın Muhammet Emin Akbaşoglu ve Milletvekilimiz Sayın Salim Çivitcioglu'nun takipçi olacaklarını da ayrıca beyan etmek istiyoruz.

Bilinmelidir ki şehrimize hizmet hususunda bir an bile geri durulmayacak, şehrimizde yaşayan hemşehrilerimizle olan manevi birlik ve beraberliğimiz de kimse tarafından hiçbir surette asla zedelenemeyecektir ve buna yeltenenlere asla müsaade edilmeyecektir.

Milletimizin bizlere mesajı ne ise onu okuyacak ve o doğrultuda ilerlemek için çaba sarf edeceğiz.

Yapılacak çok işimiz var. Hizmet bekleyen çok insanımız var ve şehrimize ait hedeflerimiz, planlarımız var. Çankırı için yapı kınlar ve yapılacaklar hususunda azim ve kararlılıkla şehrimizi bir adım daha ileri taşımanın derdinde olacağız. Bu konuda ileride yapacağımız toplantılarda görüşmek üzere sizleri Allah'a emanet ediyoruz.

Gündemde olan konular ile ilgili yaptığımız bu toplantımıza katılımlarınız için tekrar teşekkür eder görevlerinizde hayırlı başarılar dileriz.” diyerek basın açıklamasını bitirdi.

HÜSEYİN BOZ: İFTİRA ATANLARDAN HESABINI SORACAĞIM
Beçimlerden yenilgi ile çıkan AKP'nin Belediye Başkan adayı Hüseyin Boz ise yaptığı kısa konuşmada; "Yalan, yanlış haberler yaparak, iftiralar atarak, sosyal medya aracılığı ile karalama kampanyası başlatanlara, paylaşım yapanlara hakkımı helal etmiyorum. Bu yapılanların hesabını soracağım." dedi.

Hüseyin Boz sözlerinin devamında; "Benim bu zamana kadar tokalaşmadığım bir insanla bir hanım kardeşimizle hakkımızda iftira çıkardılar. İnsani ve İslami olmayan her şeyi söylediler. Bunları Allah’a havale ediyorum. Bana bu iftirayı atanlar aynısını kendi ailelerinde görmeden ölmesinler! Kimin elinde bilgi, belge veya görüntü varsa açıklamayan şerefsizdir.” diyerek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
8 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler