Celal Kaman ve yönetimi bir kez daha savcılık kapısında

Celal Kaman ve yönetimi bir kez daha savcılık kapısında

Çankırı Belediyespor Kulübü derneğindeki usulsüzlükler Cumhuriyet Başsavcılığı kapısında...

Çankırı'da yıllarca kulüp yöneticiliği yapanların, gerçekleştirdikleri usulsüzlükler Çankırı Valiliği Dernek Denetleme Komisyonu çalışmasıyla ortaya çıkarıldı.

Komisyonun, Çankırı Belediyespor Kulübünün Celal Kaman yönetimi ile ilgili olarak hazırlamış olduğu rapor, Çankırı Cumhuriyet Başsavcılığında...

Ve o rapor Sözcü18 sayfalarından Çankırı kamuoyu ile buluştu...

İŞTE O RAPOR

T.C.
ÇANKIRI VALİLİĞİ
İl Dernekler Müdürlüğü

Sayı: B.05.4 VLK. 4.18.08.00/477.01.05./1089     Tarih: 01 Mart 2011

Konu: Çankırı Belediye Spor Kulübü

...............

Valilik Makamının 05.01.2011 tarih ve 130 sayılı olurları ile görevlendirilen Dernek Denetleme Komisyonu marifetiyle "Çankırı Belediye Spor Kulübü Derneği" 18.01.2011 - 27.01.2011 tarihlerinde denetlenmiştir.

Yapılan denetimde:

1- Bilanço usulüne göre tutulması gereken 2006 ve 2008 yıllarına ait defterlerin ve gelir-gider belgelerinin olmadığı, 2007 yılına ait yevmiye defterinin zamanında tasdik edilmediği ve tasdik tarihinden önceki kayıtların işlendiği, 2009 yılına ait defterin ise Çankırı Cumhuriyet Savcılığında olduğu beyan edildiği ve denetim komisyonuna ibraz edilmediği,

5253 Sayılı Dernekler Kanunun 32'nci maddesinin (d) bendinde: "Derneğe ait tutulması gereken defter veya kayıtları tutmayan veya tasdiksiz defter tutan dernek yöneticileri üç aydan bir yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır..." hükmü amirdir.

2- Derneğin 5.8.2009 tarihinde yapmış olduğu olağanüstü genel kurul toplantısı sonucunda, 20.07.2007 tarihinde seçilen yönetim kurulu ile devir teslim tutanağı düzenlemediği görülmüştür.

Dernekler Kanunun 32'nci maddesinin (f) bendinde: "Her ne suretle olursa olsun kendisine tevdi olunan derneğe ait para veya para hükmündeki evrak, senet veya sair malları kendisinin veya başkasının menfaatine olarak sarf ve istihlak veya rehneden, veya satan, gizleyen, imha, inkar, tahrif veya taygir eden yönetim kurulu başkanı ve üyeleri veya denetçiler ile derneğin diğer personeli Türk Ceza Kanununun güveni kötüye kullanma suçuna ilişkin hükümlerine göre cezalandırılır. Ayrıca mahkeme yargılama sırasında sanıkların, organlarındaki görevlerinden geçici olarak uzaklaştırılmasına da karar verebilir." hükmü amirdir.

Çankırı Belediye Spor Kulübü Derneği hakkında 5253 Sayılı Dernekler Kanununun 32. maddesinin "d ve f" bentleri doğrultusunda gereğinin takdir ve ifası ile sonucundan Valiliğimizce (İl Dernekler Müdürlüğü) bilgi verilmesi hususu rica olunur.

Şemsettin Uzun - Vali - İmza

EK-1 Denetim Raporu (1 adet)

Dağıtım:

Gereği

Çankırı Cumhuriyet Başsavcılığı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler