Çelikten, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın huzurunda

Çelikten, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın huzurunda

ÇATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Çelikten, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ve 365 oda başkanı ile birlikte Cumhurbaşkanlığı külliyesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın da katıldığı toplantıda bulundu.

ÇATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Çelikten, TOBB Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu, 365 oda ve borsa başkanlarıyla birlikte Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Çankaya Köşkünde Başbakan Binali Yıldırım ile düzenlenen istişare toplantısına katıldı. 

Başkan Hisarcıklıoğlu, “TOBB ve Oda-Borsa camiası olarak, dün olduğu gibi yarın da, demokrasiden, milletimizden, devletimizden yana olmaya devam edeceğiz” dedi.​

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Oda ve Borsa Başkanları ile İstişare Toplantısında bir konuşma yapan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu olağanüstü durum karşısındaki soğukkanlı tavrının ve bu zor süreçte bile ekonomiyi ön planda tutmasının iş dünyasının moralini ve çalışma şevkini artırdığını söyledi. “Bizler, ülkemizin tüccar ve sanayicileri olarak, daha güçlü bir ekonomi için, hiçbir kesintiye uğramadan yola devam etmek azmindeyiz. Bu çerçevede üzerimize düşeni yapıyoruz, yapacağız” diyen Hisarcıklıoğlu, ülke ve millet olarak büyük bir badire atlatıldığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da burada yaptığı konuşmada, "Hiç şüpheniz olmasın, 15 Temmuz bu milleti bayraksız, vatansız, devletsiz, bırakma girişimidir çünkü bu girişimde bulunan ihanet şebekesinin ne millet diye ne bayrak diye ne vatan diye ne devlet diye bir derdi yoktur" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milleti himmet diyerek soydular soğana çevirdiler. Şimdi her şey meydana çıkıyor. Daha çok şeyler çıkacak. Daha noktayı koymuş değiliz, bu bir virgüldür. Daha devam ediyoruz. Rehavet yok, gevşemek yok, kararlı bir şekilde bu süreci devam ettirmek durumundayız." dedi.

Milletin 15 Temmuz'da, "Bizim bu ülkeden başka vatanımız yoktur ve bu ülkemizi de bu sapıklara bırakmayacağız." dediğini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletin o gece köken, meşrep, parti farkı gözetmeksizin sokaklara dökülerek "Bizim birlik, beraberlik ve kardeşlikten başka güvenecek dalımız yoktur." dediğini de anımsattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, devam eden yatırımların olduğunu, bunlarla beraber yeni yatırımlarla ilgili de müjdeler beklediklerini söyledi.

Oda ve borsa başkanlarına, "Küresel krizin derinlemesine yaşandığı 2007 yılından bu yana 7,3 milyon yeni istihdam üreten ekonomik başarının sahipleri olarak sizlere güveniyorum." diye seslenen Erdoğan, Türkiye'nin ekonomik göstergelerinde hiçbir sorun ve sıkıntının bulunmadığını vurguladı.

Kamu borçlanmalarının vadesinin 2002'den bugüne 9,5 aydan 71 aya çıktığına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, borçlanma faizinin yüzde 63'ten haziran ayı itibarıyla yüzde 9,3'e gerilediğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Darbe girişimine rağmen uluslararası finansman konusunda hiçbir sıkıntımız yok. Tam tersine 15 Temmuz'dan sonraki borçlanma ihalelerine dahi beklenenin çok üzerinde talep geliyor. Merkez Bankasındaki döviz rezervimiz azalmak şöyle dursun artarak 125 milyar doların üzerine çıktı. Bizim süratle ilk hedefimiz 165 milyar dolara Merkez Bankamızın döviz rezervine ulaşması." şeklinde konuştu.

ODA BAŞKANLARI BAŞBAKAN'I DA ZİYARET ETTİ
ÇATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Çelikten’in bir sonraki ziyaret ise TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu öncülüğündeki oda ve borsa başkanları, Başbakan Binali Yıldırım’ı ziyaret ederek istişarede bulundu. Hisarcıklıoğlu, “Ülkemizin tüccar, sanayici ve üreticileri olarak, daha güçlü bir ekonomi için, hiçbir kesintiye uğramadan yola devam etmek azmindeyiz” diye konuştu.

binali-yildirim-hayrettin-celikten-catso-resim-08.jpg

Başbakanlık’ta düzenlenen istişare toplantısında konuşan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Başbakan Yıldırım’a, reel sektörün güçlenmesi ve rekabet gücünün artması konusunda yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür eti. İstişareye verilen önemin iş dünyasının şevkini artırdığını ifade eden Hisarcıklıoğlu, “Şimdi sizin liderliğinizde, hükümetimizin, ekonomiye odaklanıp, büyüme ve reform alanında yeni bir sıçrama başlatacağına inanıyoruz. Bu çerçevede üzerimize düşeni yapıyoruz, yapacağız” dedi.

Başbakan Yıldırım da konuşmasında, "Şehitlerimiz sayesinde milletimin bütün fertleri beraberce yeni bir destan yazdı. Bu gözü dönmüş katiller, darbe sonrası için her şeyi ince ince hesaplamışlar ama bir şeyi unutmuşlar, o da millet. Milli iradeyi, milleti hesaba katmamışlar. Ankara'da, İstanbul'da Cumhurbaşkanımızı nasıl yakalayacaklarını, nasıl öldüreceklerini hesap etmişler ama Türkiye'de istiklal ruhunu asla hesap edememişler" ifadesini kullandı.

Türkiye'nin kalkınmasında, büyümesinde çok büyük emeği olan, müstesna toplulukla bir arada olmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Başbakan Yıldırım, salonda 81 il, 160 ilçe 365 oda ve borsa temsilcisinin bulunduğunu ifade etti.

Katılımcılara seslenen Başbakan Yıldırım, "Sizler üreten, ürettiğini satan, istihdam oluşturan, reel ekonominin temsilcilerisiniz. Yatırım yapıyorsunuz, üretiyorsunuz, ihracat yapıyorsunuz, Türkiye'nin daha kalkınmış ülke olması için risk alıyorsunuz. Akıl teri, alın teri döküyorsunuz. Esnaf ve sanayicilerimizi temsil ediyorsunuz. Türkiye'nin bütün kazanımlarında sizin ve temsil ettiğiniz kesimlerin çok büyük emeği, çok büyük gayreti var, açılan köprülerde, yollarda, inşa edilen hastanelerde, okullarda, yapılan hızlı trenlerde hisseniz var, akıl teriniz, alın teriniz var. Bu emek ve fedakarlığınız için sizlere şahsım adına milletim adına teşekkür ediyorum." diye konuştu.

BAŞBAKAN YILDIRIM'DAN İŞ DÜNYASINA MÜJDELER 
Başbakan Binali Yıldırım, ziyarette iş dünyasına müjdeler de verdi. Birikmiş vergi cezalarının ortadan kaldırılacağını açıkladı. Başbakan konuyla ilgili olarak "Vergi prim borçlarını 36 aya kadar taksitlendiriyoruz. Vergi ile ilgili davalar ortadan kaldırılıyor. Artık mahkemelerle işiniz olmayacak. Birikmiş vergi cezalarını ortadan kaldırıyoruz. Matrah artırımı getiriyoruz. Geçmişe sünger çekiyoruz. Damga vergisinde ciddi indirimlere gittik, şirket kuruluşlarını ve tasfiyelerini kolaylaştırdık. Çek konusunda istismarın önüne geçtik. Muhtasar ile sigorta artık birlikte, ayrı beyannamelere gerek yok. Yepyeni bir yatırım teşvik sistemi hayata geçiyor. Bölgesel kalkınmaya ve istihdama katkı sağlayan yatırımlara sınırsız özel destek verilecek.Vergi prim borçlarını 36 aya kadar taksitlendiriyoruz. Vergi ile ilgili davalar ortadan kaldırılıyor. Artık mahkemelerle işiniz olmayacak. Birikmiş vergi cezalarını ortadan kaldırıyoruz. Matrah artırımı getiriyoruz. Geçmişe sünger çekiyoruz.” dedi.

Başbakan Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü:

“İçeride ya da dışarıda para var. Bu parayı getirin para da bir işe yarasın, ekonomiye katkı sağlayın, siz de paran varsa derdin var derdinden kurtulun. Orada duruyor sizi de bizi de huzursuz ediyor. Tasarruf yapmış olursunuz. Daha fazla istihdam daha fazla yatırım olur.

Bu alçak darbe girişimi Türkiye'nin ekonomisini bozamaz. Bankacılık ve finans sistemimiz tıkır tıkır işliyor. Türkiye üzerinde hesabı olanlar mutsuz oldu.

Merkez Bankası piyasaya bir kuruş verme ihtiyacı bile duymadı. Bizim kaderimizi hariçten gazel okuyanlar değil bu millet belirledi.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler