Çerkeş Belediye Başkanı Sopacı, esnafına sahip çıktı

Çerkeş Belediye Başkanı Sopacı, esnafına sahip çıktı

Çankırı'nın Çerkeş ilçesi Belediye Başkanı Hasan Sopacı, coronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle mağduriyet yaşayan kahveci-berber esnafının çağrısına kulak verdi ve işyerlerinin kapalı kapalı kaldığı süre boyunca ihtiyaçlarını karşılayacağı sözünü verdi

Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı, dünyayı ve ülkemizi tehdit eden coronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle ilk etapta işyerleri kapatılan kahvehane ve kuaför işletmecilerini makamında kabul ederek yaşadıkları sorunları dinledi.

Edinilen bilgilere göre Belediye Başkanı Sopacı, esnafın içinde bulunduğu durumu birebir dinledikten sonra, Belediye'ye ait işyerlerinde kiracı durumunda bulunan kuaför ve kahvehane sahiplerinden, salgın tehdidi ortadan kaybolup, işyerleri açılıncaya kadar kira tahsilatı yapılmayacağını kendilerine bildirdi. Esnaflara bu müjdeyi veren Başkan Sopacı, devamında; "Sizlerin içinde bulunduğunuz mağduriyeti çok iyi anlıyorum. Coronavirüs salgını ülkemizden defedilip, sizler işyerlerinizde faaliyete geçinceye kadar Mayıs-Haziran ayı kiralarınızı 3 ay öteliyor ve bu kira bedellerini 6 eşit taksit halinde ödeme imkanı getiriyorum. Bunun yanısıra ailenizin ihtiyaçlarını da kendi şahsi hesabımdan karşılayacağımın sözünü veriyorum" dedi.

hasan-sopaci-toplanti-resim-012.jpg

BAŞKAN SOPACI, KAMPANYAYA İKİ MAAŞINI PEŞİN YATIRDI
Öte yandan Başkan Sopacı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 7 maaşla katılarak verdiği "Biz Bize Yeteriz Türkiyem" kampanyasına iki maaşının karşılığı olan 15 bin TL. ile destek verdi.

Bilindiği gibi Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı seçildiği ilk günden bu yana belediye başkanlığından aldığı maaşın tamamını hayır kurumlarına bağışlamakta.

HASAN SOPACI, GELECEK GÜNLERDEN ENDİŞELİ
Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı, coronavirüsün tehlikeli bir salgın olduğuna dikkat çekerek, ilçeye büyükşehirlerden gelen vatandaşlarla ilgili farklı sorunlar yaşadıklarını kaydetti. Sopacı, şöyle konuştu:

"16 Mart tarihinden itibaren okullarda eğitime ara verilmesiyle birlikte vatandaşlarımız büyükşehirlerden Çerkeş’e akın etti. Şu an köyler ve ilçemiz, Ramazan ve Kurban Bayramlarında yaşanılan nüfustan daha fazla kalabalık. Bu kalabalık insanı ürkütüyor. Valiliğimizin almış olduğu kararla ilçemize ve köylerimize geldiğinde 14 gün boyunca kendilerini evlerinde izole etmeleri istendi. Biz de bu konuda zabıtalarımızla, emniyet müdürlüğümüzle, jandarmamızla uygulamalarımıza aralıksız devam ediyoruz.

Bugüne kadar Aliözü köyü dışında herhangi bir sorunla karşılaşmadık, inşallah da karşılaşmayız. Ancak içinde bulunduğumuz durum çok tehlikeli ve ciddiye alınması gereken bir durum. Kesinlikle büyükşehirlerden ilçemize veya köylerimize geldiyseniz, büyükşehirlerdeki bu virüs vakasından kaçıyorsanız, lütfen ilçelerimizi, köylerimizi, sevdiklerinizi ve vatandaşlarımızı bu işe bulaştırmayın. Eğer onları seviyorsanız dışarıdan gelmiş biri olarak kendinizi izole ediniz. İlçemizde coronavirüs vakası yaşanmaması ve de yaygınlaşmaması için bizler üzerimize düşen tedbirlerimizi alıyoruz."

uyari-corona-resim-012.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler