Çerkeş Belediyesi, kuruluşunun 150'nci yılını kutlamaya hazırlanıyor

Çerkeş Belediyesi, kuruluşunun 150'nci yılını kutlamaya hazırlanıyor

Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı, yayımladığı yeni yıl mesajında; "Çerkeş Belediyesi'nin 150'nci yılı ve Sultan IV. Murad Han Yılı kutlu olsun" dedi.

Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı, 2019'un son gününde yayımladığı 'yeni yıl' mesajında, 2020 yılında Çerkeş Belediyesi'nin 150'nci kuruluş yıldönümü ile birlikte yeni yılın ilçede Sultan IV. Murad Han Yılı olarak kutlanacağını duyurdu. Başkan Sopacı'nın yeni yıl mesajı şöyle:

"2019 yılı içerisinde, sizlere hizmetin en iyisini sunmak için yoğun bir çaba gösterdik. İlçemizin önemli ve öncelikli sorunlarının tespitini yaparak vatandaşlarımızın günlük hayatını kolaylaştıracak her alanda çözümler geliştirmeye çalıştık.

Çerkeş’te yaşamanın farklı ve ayrıcalıklı olduğunu hissettirecek hizmetlerimizle, ilçemizi kalkındırmaya, unutulmuş değerlerimizi canlandırarak aydınlık geleceğimizi hemşehrilerimizle birlikte inşa etmeye devam edeceğiz. 2020 Yılında ilçemizi her yönden daha ileriye götürmenin heyecanı ve gayreti içerisinde her alanda büyüyen ve gelişimini sürdüren bir Çerkeş için gece gündüz demeden çalışacağız.

Hizmet aşkımızı perçinlemek adına siz değerli hemşehrilerimizin desteğine ve duasına daima ihtiyacımız var. Sizlerden aldığımız bu güçle, Çerkeş adına yaraşır çalışmalarımızın kesintisiz ve eksiksiz sürmesi için gayret, azim ve enerjimizi hep diri tutacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle; 2020 yılının ilçemize, milletimize, ülkemize ve tüm insanlığa sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini temenni ediyor, bereket dolu bir yıl diliyorum.

1870 yılında kurulan Belediyemiz 2020 yılında 150 yaşına girmiştir. Bu kapsamda ilçemizi imar eden Sultan IV. Murad Han’a vefa borcumuzu ödemek için ilçemizde 2020 yılını Sultan IV. Murad Han yılı ilan ediyoruz. Yıl boyunca çeşitli etkinliklerle Belediyemizin 150. yılını ve Sultan IV. Murad Han yılını kutlayacağız."

SULTAN IV.MURAD HAN (1612-1640)
Sultan I. Ahmed'in oğlu olan Sultan IV.Murad Han, 11 yaşında iken 17. Osmanlı padişahı olarak tahta geçti. Revan (Erivan-Ermenistan) ve Bağdat (Irak) fatihi olarak anılır. Osmanlı'da ilk ciddi ıslahat çalışmalarını başlatan Sultan IV. Murad Han, 1640'da 28 yaşında hayatını kaybetti. 

Çerkeş ilçesinin kurulmasında büyük pay sahibidir. Şöyle ki; 1635 Yılındaki Revan (Erivan-Ermenistan) seferinden dönüşte (H.3 Recep 1045- M. 13 Aralık 1635) ilçeye uğramış ve konaklamıştır. Burada bir camii, hamam ve bir han yapılması için Silahtar Mustafa Paşa’ya talimat vererek Muradiye Camii, Örenköy Camii ve IV. Murad hamamı yapılmış, Kanuni Sultan Süleyman zamanında yapılan Kemer Köprü IV. Murad Han zamanında tamir edilmiştir. Günümüzde bu eserlerden sadece hamam mevcuttur.

cerkes-belediyesi-yeni-yil-mesaji-resim-012.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler