Çerkeş Kaymakamı Bulgurlu'dan 'ben yaptım oldu' tatili!

Çerkeş Kaymakamı Bulgurlu'dan 'ben yaptım oldu' tatili!

Çankırı'nın Çerkeş ilçesi Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu dün akşam keyfe keder bir karara imza atarak, bölgede eğitime 2 gün ara verilmesine neden oldu. Kaymakam Bulgurlu'nun kararına sokaktaki vatandaş tepkili.

Çerkeş Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu dün acilen topladığı İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'ndan çıkardığı karar ile eğitimi bugün (10 Şubat Perşembe) ve yarın (11 Şubat Cuma) olmak üzere 2 gün tatil etti.

Alınan kararda; "bölgede yağacak yoğun kar yağışı" gerekçe gösterilmesine karşın bugün Çerkeş sokaklarındaki evlerin çatılarında dahi 5 santim kar yok!

Kaymakam Bulgurlu'nun "yoğun kar yağışı" (!) nedeniyle eğitime 2 gün ara verilmesi kararına Çerkeş'te yaşayan vatandaş çok fena gülüyor!

Sözcü18 Haber Merkezi'ne konuşan bazı Çerkeşliler'in ortak görüşü; "Burası Çerkeş! Nam-ı diğer adıyla Taşyakası! Bölgede -5 derece soğuk Ankara'da-İstanbul'da yaşayana göre hayli soğuk düşünülebilir. Ancak biz burada kara da, soğuğa da alışkın insanlarız. Sayın Kaymakam da Malatya doğumlu. Bildiğimiz kadarıyla orası da soğuk olur. Oraya da kar yağar... Bölgede şu an ne çatıda ne yolda 5 cm kar yok lakin gel gör çocuklar okula gidemiyorlar! Bu sizce de komik değil mi?" dediler.

cerkes-sokak-goruntusu-cankiri-sozcu18-resim-02.jpg

"KEYFİ TATİL"İN ARKA PLANINDA
OMICRON VARYANTI OLABİLİR Mİ?

Konuyla ilgili olarak Çerkeş'te yaşayan ancak ismini buradan veremeyeceğimiz bir vatandaş; "Ben Sayın Kaymakam'ın aldığı kararı olumlu karşılıyorum. Neden derseniz; Bugünlerde Çerkeş'te Omicron varyantı pik yapmış durumda. Hangi eve girseniz Covid-19 testi pozitif çıkmış biriyle karşılaşırsınız. Kişisel düşüncem Sayın Kaymakam bu durumu gördü ve pik yapan Covid-19'un Omicron varyantının yayılmasını az da olsa engelleme düşüncesiyle Meteoroloji bilgilerini öne sürerek İlçe Hıfzıssıhha Kurulu'ndan eğitime 2 gün ara tatili kararı çıkarttı" dedi.

KAYMAKAM BULGURLU SORULARIMIZI YANITLADI

Sözcü18 Haber Merkezi Çerkeş Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu'ya telefonla ulaştı. Kaymakam Bulgurlu "2 günlük kar tatili" kararı ile ilgili olarak Genel Yayın Yönetmenimiz Vedat Beki'nin sorularını yanıtlarken; "Bölgede bir gün önce kendisini gösteren kuvvetli rüzgar ve fırtına ile birlikte yoğun kar yağışı bizlere böylesi bir tedbir almayı mecbur bıraktı. Taşımalı eğitimin aksayacağını da düşünerek bu kararı aldık. Vatandaşın aldığımız kararla ilgili bana ulaşmış bir şikayeti yok. Bölgede ısı düşük ve hayatı da olumsuz etkiliyor" dedi.

"Aldığınız kararın arka planında Çankırı'da pik yapan Omicron varyantının etkisi var mı?" sorumuza ise Kaymakam Bulgurlu; "Bende Omicron varyantının Çerkeş'de pik yaptığı ile ilgili bir bilgi yok! Ancak bu kararın Omicron varyantının hızını kesmesi yönünde olumlu bir etkisi olacaksa bu durum beni mutlu eder" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
11 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler