Kızılcahamam - Çerkeş tüneli cumartesi günü törenle açılıyor

Kızılcahamam - Çerkeş tüneli cumartesi günü törenle açılıyor

Kızılcahamam'ı Çerkeş'e bağlayan ve 2071 metre uzunluğundaki tünel, Cumartesi (27 Şubat) günü Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun katılımı ile hizmete girecek.

Yıllardan bu yana yapımı sürdürülen Kızılcahamam - Çerkeş tüneli nihayet açılıyor. 27 Şubat Cumartesi günü yapılacak açılış töreni ile hizmete girecek olan 2071 metre uzunluğundaki tünelin Çankırı'nın Çerkeş ilçesine ekonomik yönden önemli katkılar sağlayacağı aşikar. Açılış töreni ile ilgili olarak Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı, sosyal medyadan yayımladığı mesajında;

"Bölgemizin her türlü gelişmesine katkı sağlayacak, ilçemizi Başkent Ankara’ya bir adım daha yakınlaştıracak, Kastamonu, Sinop ve Karabük illerine yolculuk yapanların da ilçemizden geçmesini sağlayarak, ilçemiz ekonomisine büyük katkı sağlayacak olan, Çerkeş-Kızılcahamam Tüneli Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın video konferans yöntemi ile katılacağı törenle Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sn. Adil Karaismailoğlu tarafından 27 Şubat 2021 Cumartesi günü açılacaktır.

Yıllardır özlemle beklediğimiz bu tünel ülkemize, bölgemize, ilimize ve Çerkeş'imize hayırlı uğurlu olsun. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun..." dedi.

GÜVENLİ TRAFİK AKIŞI SAĞLANDI
Projeyle Kızılcahamam ile Çerkeş arasında yüksek rakım ve eğimden kaynaklı kış şartlarının etkisi en aza indirilerek, ulaşım standardı artırılmış ve güvenli trafik akışı sağlanmış oldu.

6 kilometrelik mevcut güzergahın uzunluğu tünelle 3.6 kilometreye düşürülerek yol 2.4 kilometre kısaltıldı.

3 KULVARDA KATKI SAĞLAYACAK
Proje sayesinde yük ve yolcu taşımacılığı yapan araçların bu güzergahı tercih etmesiyle Kızılcahamam ve Çerkeş ilçelerinin ekonomi, kültür ve turizm açısından gelişimine de katkı sağlanacak.

cankiri-cerkes-tuneli-resim-02.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
10 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler