Çerkeş'in su böreği ve kurabiyesine 'coğrafi işaret' alındı

Çerkeş'in su böreği ve kurabiyesine 'coğrafi işaret' alındı

Çankırı'nın son yıllarda gerek sanayi gerekse altyapı açısından büyük gelişim gösteren ilçesi Çerkeş, gastronomide de iddialı olduğunu sergiledi. Belediye Başkanı Hasan Sopacı, Çerkeş'in su böreği ve kurabiyesine coğrafi işaret alındığını duyurdu.

SON yıllarda gerek sanayide gerekse altyapıda gerçekleştirilen proje ve yatırımlarla ön planda olan Çankırı'nın yükselen değeri Çerkeş ilçesinin başarılı belediye başkanı Hasan Sopacı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, 'Çerkeş Kurabiyesi' ile 'Çerkeş Su Böreği'nin 'coğrafi işaretli ürünler' listesine dahil edildiği müjdesini verdi.

Belediye Başkanı Sopacı, paylaşımında şunları dile getirdi:

"İlçemiz için bir ilki daha gerçekleştirmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Yöresel lezzetlerimizden olan Çerkeş Kurabiyesi ve Çerkeş Su Böreğimiz için 2022 yılının 11'nci ayında başlattığımız çalışmalarımız sonucunda coğrafi işaretli ürünler olarak ülkemizde korumaları sağlanmış ve tescilleri yapıldı.

Çerkeş Sırma Baklavası, Çerkeş Pırasa Dolması, Çerkeş Badıma Bükmesi ve Çerkeş Lokumu ürünlerimizin de tescili için işlemleri devam etmektedir.

Bundan sonraki süreçlerde İlçemizin coğrafi işaretli ürünleri için çalışmalarımız devam edecek olup aynı zamanda geçmişten günümüze ve günümüzden de geleceğe uzanacak olan bu önemli değerlerimize sahip çıkmaya devam edeceğiz.

Çerkeş Belediyesi olarak her iki coğrafi işaretli ürünümüzün tescil belgelerini Türk Patent ve Marka Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Pof. Dr. Muhammed Zeki Durak’dan teslim aldık. Sayın Başkanımızın yeni görevinin hayırlı olmasını diliyor, başarılar temenni ediyorum.

Ayrıca Sayın Başkan'ın ilk coğrafi işaretli ürün tescil belgesi töreni olması sebebi ile güzel bir anı olarak anılmasına vesile olan, Çerkeş Kurabiyesi ve Çerkeş Su Böreği’nin başvuru öncesi ve tescile kadar uzanan bu önemli çalışmalarda bizlere destek veren KUZKA Kalkınma Ajansı'na, ürünlerin reçeteleri kapsamında çalışmalar yapan değerli kadınlarımıza, coğrafi işaret danışmanımız Huriye Özener hanımefendiye ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

kiymali-su-boregi-kurabiye-cerkes-cankiri-resim-01.jpg

cankiri-cerkes-kurabiyesi-resim-01.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler