Çerkeş'te '8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü' kutlandı

Çerkeş'te '8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü' kutlandı

Çerkeş Kültür Merkezi'nde bugün '8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü' ile birlikte Berat Kandili kutlaması gerçekleştirildi. Programa AK Parti Çankırı milletvekili Salim Çivitcioğlu da katıldı.

ÇERKEŞ'te bugün gerçekleştirilen programa Çankırı AK Parti Milletvekili Salim Çivitcioğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Çıbık, Çerkeş Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı, Saçak Belediye Başkanı Ramazan Yarım, AK Parti Çerkeş İlçe Başkanı Salih Tarın, İl Genel Meclis Üyesi Hayati Kaya ile Çerkeş'in emekçi kadınları katıldı.

Programda konuşan Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı; "İçimizde fabrikalarda çalışanlar var, kamu sektöründe çalışanlar var bağında bahçesinde, köyünde çalışan annelerimiz, bacılarımız var hepinizin hepimizde emeği var, doğumdan ölüme kadar sizler bizi büyüten, besleyen ve bugünlere getiren annelerimizsiniz. Hepinizden Allah razı olsun. Hepinizin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutluyor hepinizi saygıyla selamlıyorum." dedi.

Başkan Sopacı konuşmasını şöyle sürdürdü:

"2014 yılında göreve başladığımızda bir Organize Sanayi Bölgemiz vardı. Hatırlıyorum orası çöplüktü, Allah razı olsun Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ve milletvekillerimizin sayesinde Çerkeş OSB’yi çöplükten kurtardık. Şu an yaklaşık bin 200 hanım kardeşimiz oradaki fabrikalarda çalışıyor. Alın teri, göz nuru hizmet ediyorsunuz, üretim yapıyorsunuz, ülkemiz ekonomisine katkıda bulunuyorsunuz. Hepinizden Allah razı olsun.

Organize Sanayi bölgemiz hızla büyümeye devam ediyor. İlçemizde iş var, aş var, rızık var lütfen sizde gurbette yaşayan Çerkeşli yakınlarınızı ilçemize davet edin.

hasan-sopaci-resim-03.jpg

6 Mart Pazartesi günü (yarın) Berat Kandilimizi icra edeceğiz. Berat Kandili, tövbelerin ve duaların kabul edildiği bir gün hepinizin Berat Kandilini kutluyorum.

Biliyorsunuz geride bıraktığımız 6 Şubat günü ülkemizde 11 ilimizi doğrudan etkileyen bir deprem meydana geldi. Rabbim böyle felaketleri bize nasip etmesin. İnşallah son olur. Fakat bu tür felaketler ilçemizde bekleniyor. Çerkeş 1. Derece deprem bölgesi, Allah göstermesin Çerkeş’te öyle bir deprem yaşandığında Çerkeş Belediyesi Kültür Merkezi'ni toplanma merkezi olarak düşündük. Burada 2 tane kapalı salonumuz var, mutfağımız var elektrikler kesilse bile bu tesisin jeneratörü var, su depoları var. Burası hayatımızı sürdürebilme noktasında çok önemli bir toplanma noktası.

Yeni çarşı merkezimizde kapalı bir sebze pazarı inşa ediyoruz. Tamamlanmak üzere. Burası da bir toplanma merkezi görevi görecek. İlçemize hayırlı olsun. Geçen hafta Perşembe günü aldığımız Belediye Meclisi kararı ile artık Çerkeş’te yeni yapılacak olan binalarda fore kazık, plastik kazık ve jet grout dediğimiz temel kazıklarıyla ilçemizdeki binaların dört dörtlük sağlam yapılmasını sağlayacağız. Belki biraz pahalı olacak ama biz geleceğimiz için, gördüklerimizden ders çıkarttığımız için bunları hep birlikte yapacağız.

6 Şubat depremin ilk günü Kaymakam beyle bir araya geldik ve depremzedeler için belediye ve kaymakamlık olarak kampanya başlattık. Kültür Merkezimizi yardım toplama merkezi olarak açtık. Hepinizden Allah razı olsun yardımlarınızı yığdınız buraya. Burada TIR'ları yardım malzemeleriyle doldukça gururlandık. İlçemizde yardım seferberliği oluştu. Rabbim bu güzel dayanışmayı bizlerden hiçbir zaman esirgemesin."

ÇİVİTCİOĞLU: DEPREM BÖLGESİNİN İMAR VE İHYASI HIZLI BİR ŞEKİLDE TAMAMLANACAK

salim-civitcioglu-cerkes-resim-02.jpg

Programda AK Parti Çankırı Milletvekili Salim Çivitcioğlu da yaptığı konuşmada; "Çok değerli Kaymakamım, kıymetli belediye başkanlarım, çok değerli İGM Başkanım, kıymetli hocalarım, kıymetli ilçe başkanım, kıymetli hanımefendiler her birinizi saygıyla sevgiyle muhabbetle selamlıyorum. Hoşgeldiniz sefalar getirdiniz" dedikten sonra sözlerini şöyle sürdürdü:

"6 Şubat günü ülke olarak bir felakete uyandık. Allah bugünleri bizlere bir daha göstermesin. An itibariyle başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere bütün bakanlarımız AFAD’da toplandılar. Görevlendirme yapılarak deprem olan bölgelerimize 2-3 saat içerisinde ulaşıldı. Vatandaşlarımızın enkaz altından kurtulması için orada yaşam mücadelesi veren evlatlarımızın, annelerimizin, bacılarımızın kardeşlerimizin kurtarılması için can siparhane bir çalışma oldu. Biliyoruz ki gidenler geri gelmeyecek ama oranın imar ve ihyası hızlı bir şekilde başladı. İnşallah bir seneye kalmadan Sayın Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi orada insanlarımız hayatlarına devam edecekler. Kıymetli hanımefendiler ben fazla vaktinizi almak istemiyorum yarın idrak edeceğimiz Berat Kandilimizi kutluyorum. Rahmetinden, bereketinden, mağfiretinden faydalanan kullarından olmayı Rabbim hepimize nasip etsin. İnşallah her zaman sizin emrinizde olduğumu beyan ediyor hepinize saygılar sunuyorum. Allaha emanet olun inşallah."

Çerkeş Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa yaklaşık bin kişi katılırken, program Dünya Kur’an-ı Kerim güzel okuma birincisi Mehmet Bilir'in Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başlayarak sanatçısı Sedat Uçan’ın ilahi eserlerini okumasıyla devam etti.

Program konuşmacı ve ilahiyatçı yazarlar Adnan Şensoy ve Sıtkı Aslanhan'ın konferansıyla sona erdi. hocamızın konferansıyla sona ererken, etkinliğe katılan emekçi kadınlara ve çocuklara Çerkeş Belediyesi tarafından hediyeler verildi...

cankiri-cerkes-kultur-merkezi-kadinlar-gunu-resim-03.jpg

cankiri-cerkes-kultur-merkezi-resim-03.jpg

cankiri-cerkesli-cocuklar-kultur-merkezi-resim-03.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler