Çerkeşte can pazarı yaşandı!

Çerkeş'te can pazarı yaşandı!

Bu sabah saat 07.00 dolaylarında E-80 yolu üzerinde meydana gelen kaza,

karayolunda can pazarının yaşanmasına neden oldu. Gürcistan'ın başkenti Tiflis'ten 21 Mayıs 2010 Cuma günü saat 11'de hareket eden ve İstanbul'a gitmekte olan Tuncay Çatan yönetimindeki  34 VA 9076 plakalı yolcu otobüsü, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmes inedeniyle Türkdemirler Türk Petrol tesisleri önünde şerit değiştirirken şarampole yuvarlandı.

Gürcistan'ın başkenti Tiflis'ten hareket eden ve Gürcistan uyruklu oldukları belirlenen yolcu otobüsünde kaza sonrası 11’i ağır yaralı olan 34 yolcu mevcut. Ağır yaralı olanlar ilk müdahalelerinin ardından Çankırı, Karabük ve Ankara’daki hastanelere sevk edildiler.

Çankırı Devlet Hastanesine getirilen 8 yaralıdan Jimi Sarajişhvili (33)'nin durumu ağır olduğu için Ankara'ya sevkedildi. Sürücü Tuncay Çatan da yapılan tedavisi sonrası taburcu oldu. Çankırı'da tedavi altında bulunan Davit Çetinava (27), Ramile Sadıkova 35),  Martlen Matevusyan (32), Zaur Karakov (22), Saide Ageyeva (58) ve Kiknaze Liana (56)'nın ise durumlarının tehlikeli olmadığı ve kısa aralıklarla taburcu edilebilecekleri öğrenildi. Otobüs yolcularının tamamının bavul ticareti yapma amacıyla ülkemize gelen Gürcü vatandaşlar olduğu öğrenildi.

KAZA SONRASI GELİŞMELER...
Bu sabah Çerkeş’te E-80 yolu üzerinde meydana gelen ve 11’i ağır olmak üzere toplam 34 kişinin yaralanmasına neden olan kazaya yine her zaman olduğu gibi ihmaller zincirinin bir sonucu olduğu görülmekte.

Olay sonrası kaza yerinde Sözcü18.com haber merkezinin yaptığı araştırmada yol üzerinde çalışma yapanların sürücülere 90 derecelik şerit değiştirme mecburiyeti getirmeleri, kazanın çıkış nedeni olarak görülmekte.

Sabah saatlerinde İstanbul yönüne giden Mahmutoğlu firmasına ait aracın E80’deki net 90 derecelik zorunlu şerit değiştirme alanına geldiğinde, araç sürücüsünün yeterince hız kesmesine karşın önünde seyreden başka bir araç nedeniyle direksiyon hakimiyetini kaybettiği ve otobüsün yan yatarak yaklaşık çok kısa bir mesafede sürüklendiği öğrenildi.

Büyük bir şans eseri içinde 34 yolcuyu bulunduran otobüs, yaklaşık yarım metre daha gitse 4 metrelik menfez için kazılmış çukura yuvarlanması işten bile değildi.

GÜNEŞ ENERJİLİ
SİNYALİZASYON TAKILDI!

Sabah saatlerinde yaşanan 11’i ağır olmak üzere 34 kişinin yaralanmasına neden olan kaza sonrası, başta Karayolları Ankara Bölge Müdürlüğü ve Kızılcahamam şube müdürlüğü yetkilileri, acele bir şekilde tabela artırma ve ışıklı uyarıcıları olay yerine monte etmeye başladılar.

Sözcü18.com haber merkezinin elde ettiği görüntülere bakılırsa, kazaya neden olan “şerit değiştirme” bölgesine getirilen güneş enerjili sinyalizasyon alel acel monte edildi. (Fotoğraf: Sözcü18.com / özel)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler