Çerkeş'te milletin vekillerine yapılan saygısızlığa Vali ve Kaymakam'dan 'tık' yok!!!

Çerkeş'te milletin vekillerine yapılan saygısızlığa Vali ve Kaymakam'dan 'tık' yok!!!

Dün öğle saatlerinde Çankırı'nın Çerkeş ilçesinde ana muhalefet partisi CHP'nin 5 milletvekiline verdiği randevuya gelmeyen (!) kaymakam Emir Osman Bulgurlu, bunca yıllık tecrübesini ve deneyimini bir kenara bırakarak AKP'nin memuru olduğunu ilan etti.

CUMHURİYET'in ilanının 99'uncu yıldönümünün kutlandığı 29 Ekim 2022 Cumartesi gecesi saat 23:00 sularında CHP Çerkeş İlçe binasına yapılan molotof kokteyli saldırıyı kınama adına dün ilçeye gelen Anamuhalefet Partisi CHP'nin 5 milletvekiline önceden randevu vermiş olmasına karşın, makamında bulunmayan ilçe Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, eleştirilerin odağına oturan isim oldu.

Mesleğe 1985 yılında 'kaymakam adayı' olarak girmiş olan ve 20 Ağustos 2021 tarihinden bu yana Çerkeş ilçesi kaymakamlığı görevinde bulunan Emir Osman Bulgurlu'nun, Cumhuriyet Halk Partisi'nin 5 milletvekiline (Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, Yozgat milletvekili Ali Keven, Kayseri Milletvekili Çetin Arık, İzmir Milletvekili Bedri Serter) önceden alınmış 'randevu'ya karşın, makamında bulunmaması, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kaymakamlığı yerine iktidar partisi AK Parti'nin memurluğunu tercih etmiş olmasının en büyük delili olarak karşımıza çıkmakta.

Kaymakam Bulgurlu, dün sergilemiş olduğu 'davranış' nedeniyle bugün hangi mazereti öne sürerse sürsün (!) 'Devlet'in memuru' olmanın çok mu çok uzağında kalmış olduğu gerçeğini ve beraberinde iktidar partisi "AK Parti'nin memuru" olduğunu başta Çerkeşliler olmak üzere kamuoyuna ilan etmiştir!

Milletin ödediği vergilerle maaşını alan Kaymakam Emir Osman Bulgurlu, AK Parti teşkilatı mensuplarının kafasında çalışamaz! Çalışmamalı da... Lakin Kaymakam Bulgurlu tercihini yapmış olmalı ki, bulunduğu makamı, üstlenmiş olduğu görevi, dün için bizzat CHP milletvekillerine vermiş olduğu randevuya 'devlet'in kapılarını kapatarak 'AK Parti çalışanı' seviyesine çekmekte kendince bir mahzur görmemiştir!

Çerkeş Kaymakamlığı'nda yaşanan 'içler acısı' durumun bugünkü mevcut düzen içerisinde Kaymakam Bulgurlu'ya herhangi bir 'yaptırım' getirmeyeceğini başta kendisi olmak üzere her birimiz bilmekteyiz! Ancak 35 yılı aşkın kişisel birikim ve 'devlet adamlığı' tecrübesine sahip olarak bugünlere gelmiş olan Kaymakam Bulgurlu'nun sergilediği tutum ve davranışın 'utancı'nı kendi 'iç dünyasında' yaşamayacağını kimse iddia edemez!

Konuyla ilgili bir eleştirim de Çankırı'nın sayın Valisi Abdullah Ayaz'a:

Çerkeş'te 29 Ekim Cumartesi günü yaşanan üzücü olay sonrasında ardı ardına açıklamalarda bulundunuz... Dün saat 11:30'da Çerkeş Kaymakamlığı'nda CHP'li 5 milletvekiline öncesinde 'randevu' verildiği halde o saatte makamında bulunmayan Kaymakam Emir Osman Bulgurlu'nun sergilemiş olduğu icraatle ilgili 24 saat geçmesine karşın 'neden 3 satırlık bir açıklama' yapmıyorsunuz?

Yoksa siz de 'devletin Valisi olma' sıfatını bir kenara koydunuz da "AK Parti'nin memuru olma" şerefine nail oldunuz da bizim mi haberimiz yok?

Sayın Kaymakam ve Sayın Vali; sözlerimi bitirirken şu atasözünü hatırlatmakta fayda görüyorum:

"Sap döner keser döner, gün gelir hesap döner..."

Kalın sağlıcakla...

Vedat BEKİ / Editör

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler