Çerkeş'te ortaya çıkan video sosyal medyayı ayaklandırdı

Çerkeş'te ortaya çıkan video sosyal medyayı ayaklandırdı

Çerkeş'te yaşandığı belirtilen olayda, bir köpeğin kısırlaştırma operasyonunun 'anestezi' uygulanmadan yapıldığı iddia edildi. Videonun sosyal medyada hızla yayılmasından sonra Çankırı Valisi Abdullah Ayaz da olaya dahil oldu.

Dün gece yarısından itibaren sosyal medyada dönen bir 'paylaşım' özellikle hayvanseverleri ayağa kaldırmış durumda.

Twitter'dan @Tumyad4 adlı hesaptan yapılan paylaşımda;

"Çankırı Çerkeşte, S. Kayabaşı isimli Veteriner ANESTEZİ uygulamadan, Sokak ortasında Köpek kısırlaltırıyor.
Köpek olsun, kedi olsun, bu kısırlaştırmalar hep sağlıksız, ve hijyen olmayan ortalarda yapılıyor,. hayvanlar doğranıp anestezi etkisi geçmeden sokaklara atılıyor." (imla hataları hesap sahibinin)

kisirlastirma-cerkes-resim-0266.jpg

Paylaşımın sosyal medyada uyandırdığı infial sonrası Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, haber yayına hazırlandığı saatlerde kişisel hesabından bir paylaşımda bulundu ve konuyla ilgili soruşturma açıldığını duyurdu.  Vali Ayaz mesajında şöyle dedi: 

"Bugün sosyal medyada yayınlanan ve Çerkeş ilçemizde anestezi verilmeden bir köpeğe kısırlaştırma operasyonu yapıldığı ifade edilen görüntülerle ilgili olarak valiliğimizce soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." 

vali-ayaz-tweet-resim-02.jpg

SÖZCÜ18 O VETERİNER HEKİM'E ULAŞTI

Sözcü18 Haber Merkezi, sosyal medyayı ayağa kaldıran videoda yer alan görüntülerde "anestezi yapılmadan gerçekleştirildiği iddia edilen" operasyonun mimarı Veteriner Hekim S. Kayabaşı'na telefonla ulaştı. Veteriner Kayabaşı olayla ilgili olarak "Sözü edilen görüntüler yaklaşık 6-7 ay önce bölgede yaşanan ve benim yaptığım bir operasyonun görüntüleri. Bu görüntüler daha önce de sosyal medyada yeraldı. Ve bunun akabinde başta Ankara Veteriner Hekimleri Odası olmak üzere Türk Veteriner Hekimler Birliği'ndeki Konsey'e de savunma yaptım. Her iki sorgulamadan da ceza almadan çıktım" dedi.

Haberle ilgili not: Konuyla ilgili videoyu haberimizde okuyucularımızla paylaşamıyoruz. Çünkü videoda yeralan 'kanlı görüntüler' birçok kişiyi rahatsız edebilir. Bilginize.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler