Çerkeş'e 52 megavat gücünde 'Trafo Merkezi' kurulacak

Çerkeş'e 52 megavat gücünde 'Trafo Merkezi' kurulacak

Çankırı'nın Çerkeş ilçesinde yaşayanların önemli sorunlarından biri olan "elektrik kesintileri"ni ortadan kaldırma amacıyla Belediye Başkanı Hasan Sopacı'nın başkanlığında ilk toplantı gerçekleştirildi.

ÇERKEŞ Işıklar Konağı’nda Belediye Başkanı Hasan Sopacı'nın başkanlığında biraraya gelen TEİAŞ Genel Müdürlüğü, TEİAŞ 22. Bölge Müdürlüğü (Kastamonu), Başkent Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi ekipleri, Çerkeş Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü yetkililerinin katılımıyla gerçekleşen 'elektrik sorunu çözüm toplantısı' bugün yapıldı.

Çerkeş OSB ve Çerkeş ilçe merkezindeki kesinti sorunlarını ortadan kaldırmak için 52 kV’lık trafo merkezi için yer seçimi yapılarak yatırım programına dahil edildi. Trafo Merkezi’nin Çerkeş Organize Sanayi Bölgesi'ne kurularak üretim yapan fabrikalarda ve Çerkeş’te yaşanan elektrik kesintisi ortadan kaldırılmış olacak.

Öte yandan toplantıya katılan kurum temsilcileri tarafından Trafo Merkezi’nin kurulacağı arazide inceleme çalışmaları yapılarak yer tespiti yapılmış olup, ihale edilmek üzere çalışmaların başlayacağı bildirildi.

BAŞKAN SOPACI: 52 MEGAVATLIK SANTRAL KURULACAK

Konuyla ilgili olarak Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı'ya telefonla ulaştık. Başkan Sopacı; "Göreve geldiğimin ertesinde başladığım çalışmalar Strateji Dairesi Başkanlığı'nın yatırım programına alması ile sonuçlandı. Çerkeş'imizin önümüzdeki 50 yılda elektrikle ilgili herhangi bir sıkıntısı olmayacak" dedi. Başkan Sopacı sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bölgemizde insanımızı mağdur ve de mutsuz eden bir konuydu yetmeyen elektrik. Belediye olarak bizim de altından kalkacağımız bir proje değildi. Devletimizin desteği gerekliydi. Yaptığımız sayısız görüşme ve talepler doğrultusunda Strateji Dairesi Başkanlığı, bölgemiz için 52 megavat gücünde ve yaklaşık 250 milyon lira maliyetli projeyi nihayet kabul etti. Bugün yaptığımız toplantı ile Organize Sanayi bölgemizde yerini de tespit ettik. Çalışmalar hızlı bir şekilde başlayacak ve 1,5-2 yıl içerisinde santrali faaliyete sokacağımızı umuyorum."

Öte yandan Organize Sanayi bölgesinde yatırım yapan Düzce Cam Sanayinin anlık 12 megavat, kağıt fabrikasının ise yine anlık 6 megavat elektrik tüketimi gerçekleştireceği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler