Çerkeş'ten deprem bölgesine 8 TIR yardım malzemesi gönderildi

Çerkeş'ten deprem bölgesine 8 TIR yardım malzemesi gönderildi

Çerkeş Kaymakamlığı ve Belediyenin birlikte düzenledikleri yardım kampanyasına vatandaşın ilgisi büyük. Son 24 saat içerisinde Çerkeş'ten Kahramanmaraş'ın Ekinözü ilçesine 8 TIR dolusu başta gıda-giyecek olmak üzere iş makineleri gönderildi.

KAHRAMANMARAŞ’ta meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki depremin ardından teyakkuza geçen Çerkeş Belediyesi ile Çerkeş Kaymakamlığı tarafından başlatılan yardım kampanyası kapsamında dün ve bugün toplamda 8 TIR dolusu yardım malzemesi ile 4 itfaiye personeli Kahramanmaraş'a gönderildi.

Kampanya kapsamında vatandaşlar bebek bezi, battaniye, elektrikli ısıtıcı, temizlik ürünleri, kuru gıda ve birçok malzemeyi yardım toplama merkezi olan Çerkeş Belediyesi Kültür Merkezi'ne ulaştırdı.

Çerkeş’ten bugün arama ve kurtarma çalışmalarına katılmak üzere 4 iş makinesi, 1 itfaiye, 4 konteynır ev ve 4 ayrı gıda yardım TIR'ı yola çıktı.

Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı, "Deprem herkesi olduğu gibi bizleri de derinden üzdü. Şu an tüm Çerkeş tek yürek oldu. Kısa sürede çağrımıza on binlerce vatandaşımız cevap verdi. Destekler çığ gibi büyüyor. Çerkeş Kaymakamlığı ve Çerkeş Belediyesi olarak başlattığımız kampanya neticesinde Çerkeşli yardımseverlerimizin desteği ile 8 TIR'mız yola çıktı. Yardım toplama kampanyamızı sürdürüyoruz. Millet olarak el ele verip tüm yaralarımızı saracağız." ifadelerini kullandı.

"ORGANİZE SANAYİMİZDEN DE YARDIM ELİ UZANDI"

Başkan Sopacı, Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren fabrikaların da deprem bölgesine ferdi olarak ayni ve nakdi yardımlarda bulunduğuna işaret ederek "Alparslan Kağıt Fabrikası sahiplerinin bir TIR dolusu kuru bakliyat ve gıda ürününü deprem bölgesine gönderdiklerini biliyorum. Diğer sanayici dostlarımızın da benzer yardımlarda bulunacaklarını düşünüyorum" dedi.

cerkes-deprem-bolgesi-yardim-resim-044.jpg

cerkes-yardim-deprem-bolgesi-resim-022.jpg

yardim-merkezi-cankiri-cerkes-kultur-merkezi-resim-022.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler