Çetin Kapdan: Gündemimde istifa yok

Çetin Kapdan: Gündemimde istifa yok

Çankırı siyasi kamuoyunda son günlerde giderek artan 'İYİ Parti İl Başkanı Çetin Kapdan istifa ediyor' söylentilerine yanıt verdi. Kapdan "Teşkilat olarak Türkiye ortalamasının üzerinde oy aldık. Görevimin başındayım, istifa yok" dedi.

Son günlerde Çankırı siyasi kamuoyunda fazlaca dillendirilen "İYİ Parti İl Başkanı Çetin Kapdan görevinden istifa ediyor" (!) söylentilerine cevap arama adına kendisine ulaştığımız Çetin Kapdan; "Bu tür söylentilerin bana kadar ulaştığı bir dönemde şahsımın verebileceği tek yanıt; 'İstifa yok, göreve devam' olur" dedi.

Sözcü18 Genel Yayın Yönetmeni Vedat Beki'nin farklı başlıklar altında kendisine yönelttiği soruları cevaplandıran İYİ Parti Çankırı İl Başkanı Çetin Kapdan'ın açıklamaları şöyle:

- Geride bıraktığımız seçim sonuçlarını önümüze koyduğumuzda İYİ Parti olarak başarılı bir sonuç aldığımız söylenemez. Lakin Çankırı genelinde aldığımız oy oranının Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu da görmezlikten gelemeyiz. Rakamlar üzerinden değerlendirilecek olursak Çankırı'da başarılıyız. Benim seçimler öncesindeki beklentim 'Evet-Hayır' oylamasının sonuçlarına göre yaptığım değerlendirme ile orantılıydı. Çankırı'da o gün sandığa yansıyan yüzde 27 oranındaki 'hayır' oyunun üzerine 6-7 puan koyabilmemiz halinde bir milletvekili çıkartabileceğimizi düşünüyordum. Lakin evdeki hesap çarşıya uymadı!

- İYİ Parti Çankırı aday listesi ile ilgili tartışmalara çok fazla girmek istemiyorum. Adaylarımız kendi imkanları ölçüsünde üzerlerine düşeni yerine getirmenin gayretinde oldular. Lakin bu 'yeterli' miydi, tabi ki değildi. Teşkilat olarak Genel Merkez'den 1 lira yardım almadık. Harcamalarımız tamamen aday adaylarımızın seçim için ayırdıkları bütçelerden karşılandı.

- Şahsımın İl Başkanlığından istifası ile ilgili olarak çok fazla konuşmanın anlamı yok. Ben bu konuda sadece şunu söyleyeme ihtiyacı hissediyorum: Görevimin başındayım... İstifa yok...

AKP'YE YANIT: SEÇİM ÖNCESİ 'HAİN, FETÖCÜ' DAMGASINI VURANLAR
SEÇİM SONRASI 'KARDEŞİZ' MESAJI VEREMEZLER!

- AK Parti Çankırı İl Başkanı Celal Kaman seçimden iki gün önce yerel medyayı karşısına alarak bir basın toplantısı düzenliyor. O toplantıda İYİ Parti için söylediği cümlelerden benim haberim yok! Lakin Başkan Kaman toplantıda 'Bunlar FETÖ'cü, bunlar PKK'lı, bunlar hain' (!) Toplantı bitiminde il başkanlığımıza geliyor beni ziyaret ediyor ve o ziyarette 'Güzel bir seçim dönemi yaşadık. Şahsım adına sizlere teşekkür ediyorum' diyor! Sayın Başkanın basın toplantısında söylediklerini ben ertesi günü yerel gazetelerde çıkan haberlerde görüyorum... Böyle iki yüzlü siyaset olmaz! Bütün bunların ötesinde 24 Haziran sonrası bu sözler yerini; 'Biz kardeşiz'e bırakıyor! Ben seçim öncesi de ifade ettim bugün de ifade ediyorum; Bizde FETÖ soruşturması geçirmiş milletvekili adayı hiç olmadı! Lakin AKP'de FETÖ soruşturması geçirmiş aday adayı bugün milletvekili olarak karşımızda!

AYRINTILAR GELİYOR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler